Londonpolisen uppger att de är redo för den 17 april.
1 av 3
Londonpolisen uppger att de är redo för den 17 april. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Det råder ingen tvekan om att engelsk polis genom åren lärt sig hur man tacklar huliganer.
2 av 3
Det råder ingen tvekan om att engelsk polis genom åren lärt sig hur man tacklar huliganer. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Här ses handfängslade fotbollssupportrar efter ett slagsmål.
3 av 3
Här ses handfängslade fotbollssupportrar efter ett slagsmål. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Ödesdagen då fotbollshuliganer kan storma London

London kommer den 17 april att behöva handskas med tre supportergrupper vars hat för varandra sträcker sig över 50 år. Men polisen och myndigheterna tacklar problemet med antingen ett påklistrat mod eller en beundransvärd självkänsla.


FA-cupen

Sedan 2009 har det brittiska fotbollsförbundet bestämt att båda semifinalerna i FA-cupen ska spelas på Wembley. Den här gången är det först Johan Elmanders Bolton som spelar mot Stoke City.

Veckan därefter drabbar Manchester United samman med Manchester City.

LONDON. Manchester United ska drabba sammans med lokalkonkurrenten City i FA-cupens andra semifinal. En drömmatch för den neutrale åskådaren. Men Londonpolisen kan däremot stå inför en av sina tuffaste bataljer på många år.

När Manchester City stod som klara segrare hemma mot Reading hade Londons poliskår redan spikat fast datumet. 17 april kommer bli en dag då polismännen gärna tar semester eller går runt och delar ut parkeringsböter.

För hur ska huvudstaden kunna mottaga två supportergrupper som uttryckligen föraktar varandra? Hur ska London hantera fans med historisk blodspillan mellan varandra som samtidigt anländer till samma perronger och bussterminaler?

Det blir värre

Men problemet ser ut att bli mycket större än så. Inte nog med att London kommer intagas av två klubbar med ett bråkigt förflutet - nu står det även klart att supportrar för Liverpool FC kommer anstorma den stora staden.

Samma dag som FA-cupsemifinalen spelas, drabbar nämligen även Arsenal samman med Merseysideklubben. Dock har polisen inte gjort något uttalande som vittnar om ett inskränkt mod eller rädsla inför den 17 april. Dessutom kommer ingen av matcherna att flyttas.

– Vad vi däremot kan säga är att vi kommer jobba väldigt nära med de myndigheter som ansvarar över transporterna till och från London, säger en talesman från det brittiska fotbollsförbundet till tidnigen Liverpool Echo.

Är det en verklig version av Green Street Hooligans vi får se den 17 april eller dessa ödmjuka herrar:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!