Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson: "Rio kan bli borta resten av säsongen"

Rio Ferdinand är troligtvis borta resten av säsong.
1 av 2

Rio Ferdinand är troligtvis borta resten av säsong.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

Manchester United har stora problem skador i backlinjen.
2 av 2

Manchester United har stora problem skador i backlinjen.

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Sport | 17/03/2011 12:52

Rio Ferdinand är sannolikt borta från resten av säsongen.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson har fortsatt stora problem med att få i ordning på sin backlinje. Under torsdagen uttalade han sig oroväckande om Rio Ferdinands framtid till ManUtd.

– Vi ska ha tur om vi får tillbaka honom för den här delen av säsongen.

Inför helgens drabbning mot Bolton missar även Nemanja Vidic, John O'Shea och Rafael matchen medan Johnny Evans är ett osäkert kort.

Han kanske kan komma tillbaka men det är en risk eftersom han varit borta så länge, kommenterar Ferguson inför den samlade världspressen.

United har darrat i ligan och förlorat de två senaste matcherna mot Chelsea samt ärkefienden Liverpool. Nu ställs de mot ett formstarkt Bolton som har fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna i ligan och FA-cupen på meritlistan.

Den senaste tiden har även Chris Smalling fått stå i centrum men han ser inte ut att vara den potentiella världsbacken utan att ha någon ledare vid sin sida. Trots det verkar Sir Alex vara nöjd.

– För bara några veckor sedan hade vi varje försvarare i matchform. Det är en bonus att Wes Brown kan spela mittback och högerback, och Chris Smalling har varit strålande, säger Ferguson till ManUtd.