Rio Ferdinand är troligtvis borta resten av säsong.
1 av 2
Rio Ferdinand är troligtvis borta resten av säsong. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Manchester United har stora problem skador i backlinjen.
2 av 2
Manchester United har stora problem skador i backlinjen. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Ferguson: "Rio kan bli borta resten av säsongen"

Rio Ferdinand är sannolikt borta från resten av säsongen.


Förutsättningarna:

Senaste mötet på The Reebok Stadium mellan de två klubbarna slutade oavgjort, 2-2. Men samtidigt är det ett bortalag som kommer till spel med nyfunnen vind i seglen samtidigt som Bolton tog sig vidare till FA-cupens semifinaler.

För att ytterligare ge matchen en svårbestämd matchbild vet man aldrig på vilken sida Ferguson vaknar. Till de viktigaste matcherna har han ideligen petat lagets stora målskytt - Dimitar Berbatov.

Owen Coyle har däremot sannolikt inget val än att låta Johan Elmander springa sina kängrusteg mot Uniteds backlinje, allt för att sätta press på de unga mittbackarna.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson har fortsatt stora problem med att få i ordning på sin backlinje. Under torsdagen uttalade han sig oroväckande om Rio Ferdinands framtid till ManUtd.

– Vi ska ha tur om vi får tillbaka honom för den här delen av säsongen.

Inför helgens drabbning mot Bolton missar även Nemanja Vidic, John O'Shea och Rafael matchen medan Johnny Evans är ett osäkert kort.

Han kanske kan komma tillbaka men det är en risk eftersom han varit borta så länge, kommenterar Ferguson inför den samlade världspressen.

United har darrat i ligan och förlorat de två senaste matcherna mot Chelsea samt ärkefienden Liverpool. Nu ställs de mot ett formstarkt Bolton som har fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna i ligan och FA-cupen på meritlistan.

Den senaste tiden har även Chris Smalling fått stå i centrum men han ser inte ut att vara den potentiella världsbacken utan att ha någon ledare vid sin sida. Trots det verkar Sir Alex vara nöjd.

– För bara några veckor sedan hade vi varje försvarare i matchform. Det är en bonus att Wes Brown kan spela mittback och högerback, och Chris Smalling har varit strålande, säger Ferguson till ManUtd.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!