Måndag 19 Apr
Stockholm

Cancertumören bortopererad - nu är stjärnan på bättringsvägen

Även Real Madrids spelare och supportrar har visat sitt stöd till den cancersjuke fransmannen.
1 av 2
Även Real Madrids spelare och supportrar har visat sitt stöd till den cancersjuke fransmannen. Foto: Paul White/AP/SCANPIX
Eric Abidal gör vad han kan för att återvända till fotbollen.
2 av 2
Eric Abidal gör vad han kan för att återvända till fotbollen. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Den elakartade tumören har opererats bort och nu väntar en lång väg tillbaka för den franske försvaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt:

Det var sent som förra månaden som Barcelona släppte ett pressmeddelande där de berättade att Eric Abidal hade en tumör i levern.

Efter en operation är nu backen på väg tillbaka.

BARCELONA. Fotboll kan ses som en väldigt allmän, trivial och oviktig syssla när katastrofer och tragedier slår till. De senaste veckorna har sportvärlden fått ställa sig i skymundan för Khaddafis attacker, Japans jordbävning och efterföljande tsunami, men också för Eric Abidals elakartade levertumör.

Men där Libyens inbördeskrig fortsätter att rasa och de akuta varningssignalerna från Fukushima ännu inte lagt sig, så finns det ändå goda nyheter att ta del av.

Abidal har redan dragit igång med den långa rehabiliteringen och sägs vara "i gott mod". Och han mår, under omständigheterna, väldigt bra.

Abidals agent gick i går ut i spansk radio och berättade om vänsterbackens tillstånd.

– Han mår bra och är i sina sinnens fulla bruk. Eric kämpar på riktigt bra mot sjukdomen och vi får nu vänta in biospyresultaten för att se om de fick bort alla elakartade tumörceller, sa David Venditelli till COM Radio.

Fransmannen anlände till Barcelona 2007 efter en framgångsrik sejour i Lyon. Han har sen ankomsten levt ett tryggt, tillbaka draget liv i skymundan av katalanernas stora världsstjärnor. Men nu har han under olyckliga former blivit föremål för tidningarnas löpsedlar.

– Men jag tror att han kommer komma tillbaka som en ännu starkare spelare än han var tidigare, avslutade agenten.

Se varför Abidal är så uppskattad bland Barcelonasupportrarna:

Kommentera
Kopiera länk
Dela