Everton och United till kvartsfinal

Klara för kvartsfinal i FA-cupen efter segrar mot Aston Villa och Derby.

Everton är klart för kvartsfinal i engelska FA-cupen efter 3-1 (2-1) hemma mot Aston Villa. Tim Cahill avgjorde på Goodison Park med 3-1-målet 14 minuter före slutet.

Efteråt tänkte australiern Cahill på alla landsmän som drabbats av de våldsamma skogsbränderna i Australien.

– Jag tillägnar målet de människor som dött i bränderna. De har påverkat alla i Australiens landslag och sätter allt i perspektiv. Jag är bara glad om jag kan ge något tillbaka, sade Cahill.

Matchinledningen blev händelserik med två mål redan efter åtta minuter. Först slog Jack Rodwell in 1-0 varpå James Milner kvitterade på straff. Mikel Arteta missade inte heller han när han fick chansen från punkten och förde Everton till 2-1.

Derby var som väntat chanslöst - 1-4 (0-2) hemma mot Manchester United i söndagens andra åttondelsfinal. Premier league-ettan gick fram till 3-0 (Luis Nani, Darron Gibson och Cristiano Ronaldo) innan Miles Addison reducerade. I slutet ökade Danny Welbeck på till 4-1.