Giggs supermål lyfte United mot toppen

Maratonmannen Giggs sköt matchen enda mål - med högern!


West Ham på Upton Park i London har alltid varit en svår match för Manchester United. Även så i kvällens drabbning. Premier Leaguemästarna United hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna samtidigt som superstjärnan Cristiano Ronaldo blev avklädd gång på gång av West Ham-försvararna när han försökte sig på sina fintiga rörelser.

Till slut var det veteranen Ryan Giggs som fick ta tag i saken och avgöra i den 62:a minuten. Efter en lång sekvens fick han bollen långt ut på vänsterkanten, rörde sig in mot mål, fintade först förbi den engelske landslagsdebutanten Carlton Cole (förbundskaptenen Fabio Capello var på läktaren), sen Scott Parker och sköt till slut med högern. Bollen letade sig längs marken förbi en massa hemma- och bortaspelare och in i mål. Robert Green i West Ham-målet hade aldrig en chans då hans syn blockerades av alla spelare. En briljant insats från Unitedlegendaren.

Men West Ham gav sig inte. "The Hammers" kämpade sig i matchen och hade flera bra chanser att kvittera, men United och supernollan Edwin Van der Sar ville annat.

United har nu åtta raka segrar och 14 matcher utan insläppt mål i Premier League. West Ham får däremot börja om på en ny kula. Klubbens fina förlustfria rad slutade på sex matcher.

I och med segern tog dessutom mästarna tillbaka förstaplatsen i Premier League. Man är nu återigen en poäng före Liverpool, men har en match mindre spelad. West Ham blir kvar på åttondeplatsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!