Pep Guardiola varnar sitt lag för Sjachtar Donetsk: "De kommer köra över oss om vi inte presterar".
1 av 4
Pep Guardiola varnar sitt lag för Sjachtar Donetsk: "De kommer köra över oss om vi inte presterar". - Foto: Digitalsport/ALTERPHOTOS/Acero / BILDBYRÅN
Sjachtars tränare Mircea Lucescu menar att "Barcelona är världshistoriens bästa lag".
2 av 4
Sjachtars tränare Mircea Lucescu menar att "Barcelona är världshistoriens bästa lag". - Foto: Action Images / BILDBYRÅN
Barcelona är starka på Camp Nou och har vunnit nio raka matcher där.
3 av 4
Barcelona är starka på Camp Nou och har vunnit nio raka matcher där. - Foto: MARTY / RICHIARDIFOTO / BILDBYRÅN
I kväll, onsdag, 20.45 börjar kvartsfinalfesten mellan Barcelona och Sjachtar Donetsk på Camp Nou.
4 av 4
I kväll, onsdag, 20.45 börjar kvartsfinalfesten mellan Barcelona och Sjachtar Donetsk på Camp Nou. - Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

"Om vi inte presterar kommer Sjachtar köra över oss"

Barcelona-tränaren Pep Guardiola varnar sina spelare för Sjachtar Donetsk.– Om vi inte presterar kommer de köra över oss, säger han.


Läget i lagen:

Barcelona är ett av världens starkaste hemmalag och har just nu en svit på nio raka hemmavinster på Camp Nou. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för ukrainska Sjachtar Donetsk.

Skadeläget:

Barcelona:

Lionel Messi har varit krasslig men uppger att han kommer till spel. Maxwell och Pedro Rodríguez är tillbaka från skador och är tillgängliga.

Däremot saknar man Carles Puyol, knäskada, och Éric Abidal, som nyligen opererat bort en tumör.

Sjachtar:

Frågetecknen hopar sig kring Sjachtars backlinje eftersom Dmytro Tjyhrynskyj kanske inte kommer till spel och Olexandr Kucher också är skadad.

Annars är Eduardo och Fernandinho tillbaka från skador och redo för spel.

BARCELONA. När lottningen om Champions League-kvartsfinalerna ägde rum höll nog de flesta lagen tummarna om att få slippa möta Barcelona.

Lotten föll på att Sjachtar Donetsk får möta de katalanska giganterna och ukrainarnas coach Mircea Lucescu kommennterade då att "Barcelona är världshistoriens bästa lag".

Trots att det är enorm fördel för katalanerna inför onsdagkvällens match är Barças demontränare, Pep Guardiola, säker på att det inte kommer bli något enkelt avancemang om de inte tar uppgiften på allvar.

– Jag har varnat spelarna: Om vi inte är som allra bäst kommer Sjachtar Donetsk att köra över oss, säger Guardiola enligt UEFA:s hemsida och fortsätter:

– Jag tror dock på mitt lag. Vi är i den spanska cupfinalen, vi slåss om ligatiteln och är ett av de åtta bästa lagen i Europa. Men man måste förtjäna titlar och om vi ska lyckas måste vi spela riktigt bra mot Sjachtar.

Mircea Lucescu menar att det handlar om att prestera på Camp Nou eftersom Sjachtar vet att de är erkänt starka hemma.

– Vi måste tänka på att det rör sig om två matcher. Alla andra lag har förlorat mot Barcelona så vi vill bara spela bra och försäkra oss om att vi har en chans till returen på hemmaplan, säger han.

Avspark Barcelona - Sjachtar Donetsk: 20.45.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!