Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rooneys dom: Två matchers avstängning

- 07/04/2011, 11:34 -
Superstjärnan missar derbyt mot Manchester City i FA-cup-semifinalen.
1 av 2

Superstjärnan missar derbyt mot Manchester City i FA-cup-semifinalen.

Action Images / Jason Cairnduff / BILDBYRÅN

Wayne Rooney blir avstängd två matcher efter att ha svurit in i en tevekamera.
2 av 2

Wayne Rooney blir avstängd två matcher efter att ha svurit in i en tevekamera.

Action Images / Paul Harding / BILDBYRÅN

Wayne Rooney blir avstängd två matcher för att ha svurit in i en tevekamera.

MANCHESTER. I helgens match mot West Ham hade Manchester United-stjärnan Wayne Rooney lekstuga då han bland annat stod för ett hattrick. Men vid ett målfirande svor han in i en tevekamera och blir straffad för tilltaget.

Nu har det engelska fotbollförbundet kommit med domen: Rooney blir avstängd två matcher och missar därmed FA-cup-semifinal-derbyt mot Manchester City nästa vecka.

Rooney bad om ursäkt omgående efter det inträffade samtidigt som United bestämde sig för att utmana förbundet och överklagade. De yrkade på att straffet var på tok för långt för brottet.

Men United fick avslag och i ett utlåtande från disciplinnämnden låter det så här: "Disciplinnämnden har stängt av Wayne Rooney två matcher. Rooney har bekräftat anklagelserna om att han har använt sig av kränkande och förolämpande språk, men hävdade att den automatiska bestraffningen var klart för lång."

Rooney missar lördagens Premier League-match mot Fulham och FA-cup-semifinalen mot Manchester City nästa vecka, på lördagen.

Se svordomarna som resulterade i två matchers avstängning för Wayne Rooney: