Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tottenham suktar efter ett mirakel

Real Madrid krossade Tottenham med 4-0 på Santiago Bernabeu.
1 av 3

Real Madrid krossade Tottenham med 4-0 på Santiago Bernabeu.

Paul White / AP / SCANPIX

Real Madrid-tränaren José Mourinho är medveten om att mirakel kan inträffa - men ska göra allt i sin makt för att förhindra det.
2 av 3

Real Madrid-tränaren José Mourinho är medveten om att mirakel kan inträffa - men ska göra allt i sin makt för att förhindra det.

Tom Hevezi / AP / SCANPIX

Men trots det tror Gareth Bale på ett mirakel. "Det har hänt förr, varför skulle det inte kunna hända oss?"
3 av 3

Men trots det tror Gareth Bale på ett mirakel. "Det har hänt förr, varför skulle det inte kunna hända oss?"

Action Images / Peter Cziborra / BILDBYRÅN

Sport | 13/04/2011 13:29

Tottenham Hotspur måste vinna med minst 4-0 för att ta matchserien mot Real Madrid till straffar.

LONDON. I det förra mötet var det ett hungrigt Real Madrid som fullkomligt krossade ett decimerat Tottenham på Santiago Bernabeu med 4-0.

I inledningen drog Tottenham-anfallaren Peter Crouch på sig två gula kort och var utvisad redan efter en kvart.

Trots att det ser nattsvart ut för Harry Redknapps mannar finns det ändå en strimma hopp inför onsdagkvällens andra och avgörande kvartsfinalmatch hemma mot Real på White Hart Lane.

– Allting är möjligt i fotboll. Den här sportens historia är full av otroliga och galna matcher. Förhoppningsvis kan vi stå för ett sånt mirakel. Real Madrid förlorade med 4-0 på Anfield för inte så länge sen. Varför skulle inte vi kunna göra det på White Hart Lane, säger Tottenhams stjärnmittfältare Gareth Bale enligt The Sun.

Även om spelarna själva tror att ett mirakel är fullt möjligt säger historien annorlunda: Inget lag i Champions Leagues historia har någonsin vänt ett så här stort underläge till avancemang.

"Tottenham kommer behöva göra fler än fem mål"

Något man inte får glömma är att José Mourinhos mannar fortfarande är ute efter att göra mål också. Och demontränaren skickar en syrlig passning till Tottenham-spelarna.

– Tottenham kommer att behöva göra fler än fem mål på White Hart Lane eftersom mitt lag har kommit hit för att göra mål, säger "The Special One".

Harry Redknapp säger att mirakel händer i fotboll och jag håller fullständigt med honom. Fotboll kan ibland förråda dig, så vi får inte ge honom chansen att fullborda ett mirakel.

Förra matchen var det stora utropstecknet den utlånade Manchester City-spelaren Emmanuel Adebayor, som gjorde två mål. Men Real Madrid får tillbaka lagets kanske målfarligaste spelare - superhete Karem Benzema är redo för spel.

Tottenham får troligtvis också tillbaka en viktig pjäs i den supersnabbe högeryttern Aaron Lennon som saknades sist.

En sak som är säker inför kvällens match är att vi kommer att få se ett Tottenham som spelar utan spärrar och satsar alla kort offensivt.