Allt talar för att Schalke kommer avancera eftersom Inter måste göra minst fyra mål. - Foto: Antonio Calanni / AP / SCANPIX
Inter har en rejäl uppförsbacke att klättra upp för om de ska avancera.
Inter har en rejäl uppförsbacke att klättra upp för om de ska avancera. - Foto: Antonio Calanni / AP / SCANPIX
Schalke utklassade de regerande mästarna med 5-2 på San Siro.
Schalke utklassade de regerande mästarna med 5-2 på San Siro. - Foto: Action Images / BILDBYRÅN

Inter-kaptenen: "Vi måste tro på oss själva"

Om de regerande Champions League-mästarna Inter ska lyckas avancera till semifinal måste de besegra Schalke med fyra mål - på bortaplan.

Schalkes målfest:

Schalke hade riktig målfest sist på San Siro när de besegrade de regerande mästarna Inter med 5-2.

I den första halvleken var det jämnt resultat och det stod 2-2 inför den andra efter att Inters Dejan Stankovic och Diego Milito gjort mål samt Schalkes Joel Mätip och Edu nätat.

Men i den andra halvleken skruvade Schalke upp tempot rejält och smällde in tre obesvarade mål genom Raul, Andre Ranocchia och Edu, som gjorde sitt andra för kvällen.

Nu gäller det för Inter att hitta tillbaka till målformen och de måste göra minst fyra mål för att kunna avancera till semifinalerna. En uppgift som på förhand ser näst intill omöjlig ut.

GELSENKIRCHEN. När de regerande Champions League-mästarna Inter förlorade med 5-2 hemma på San Siro mot Schalke 04 var det nog många som suckade djupt och tänkte att man kan lika gärna ge avancemanget till Schalke direkt.

Trots att det ser ut att vara en omöjlig uppgift spirar det ändå en blygsam entusiasm i Milano-laget. I alla fall om man får tro lagkaptenen Javier Zanetti.

– Vi måste tro på oss själva. Vi vet att det är en väldigt svår uppgift som står till mötes, men vi har 90 minuter på oss att göra våra comebackdrömmar till verklighet, säger den 37-årige italienaren, enligt Fifas hemsida, och poängterar att konstigare saker har hänt under 90 minuter fotboll.

När lagen möttes på San Siro var det ingen som skonades från Schalkes fräcka offensiv som gav utdelning på hela fem mål - varav tre i den andra halvleken.

"De är ute efter att vända det här"

Till Schalkes fördel har det aldrig inträffat att ett lag som har släppt in fem mål på hemmaplan har vunnit Champions League.

Trots att allt talar för att tyskarna ska avancera till semifinal är deras spanske stjärna, Raul, medveten om att Inter besitter offensiva kanoner som kan sätta igång målfyrverkeriet när det vill sig.

– Vi måste hålla fötterna på jorden och visa Inter respekt. De är ute efter att vända det här. Vi måste prestera bra igen för att säkra semifinalplatsen, säger spanjoren som gjorde sitt 70:e Champions League-mål i det förra mötet.

Schalke har verkligen konserverat formen till Europa-spelet eftersom de bara ligger på en niondeplats i Bundesliga. Den nytillträdde coachen Ralf Rangnick inser att de besitter en gyllene möjlighet.

– Vi är inte i semifinalerna riktigt ännu, men vi har en ganska stor möjlighet att fixa det, säger Rangnick och fortsätter:

– Om någon hade sagt att vi skulle slå Inter med tre mål på San Siro hade jag kallat honom galen. Men vi hade en riktig chans - och vi tog den. Nu måste vi fortsätta fokusera, säger coachen.