1 av 5
- Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
4 av 5
- Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
5 av 5
- Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Kan Guardiola fortsätta slakten med Real?

"El Clasico" är kommen. Och i kväll kan Pep Guardiola knipa sin sjätte raka seger mot ärkerivalen Real Madrid.


"El Clascio"

Sedan den första ligamatchen mellan Real Madrid och Barcelona spelades den 17 februari 1929 har de drabbat samman 161 gånger i ligan.

68 gånger har "Los Blancos" fått lämna planen som segrare, medan Barcelona har vunnit 63 gånger.

30 gånger har mötet slutat oavgjord.

Real Madrid har även lyckats sätta 262 mål, medan Barcelona har gjort 251

MADRID. Pep Guardiola har hittat sin stora expertis.

Och det kanske är just den specialitén, inte att han har vunnit allt som det går att vinna med sitt Barcelona, som har gjort honom så pass älskad bland alla "culés".

I kväll får han chansen att visa sin enorma specialitet - och fullständigt krossa Real Madrid ännu en gång.

Fem gånger i rad har Guardiola lyckats smälla till ärkerivalen och är därmed den ende tränaren som har vunnit så många raka "El Clasico."

Det senaste mötet blev en ren och skär massaker.

En blodig slakt som kanske är anledningen till varför Real Madrid än en gång ligger tvåa bakom "Blaugrana". En utskåpning i ett så pass tidigt skede av säsongen som faktiskt kan ha avgjort ligan redan då.

Kan jakten börja nu?

Och det är förmodligen inte många Real Madrid-fans som har glömt bort den förnedrande 0-5-förlusten mot ärkerivalen i höstas.

En som med all säkerhet inte har lyckats förtränga det så hemska minnet är tränaren José Mourinho, vars rykte fick sig ett rejält törn efter katastrofen på Camp Nou.

"The Special One", som lockades över från succén i Inter, hade kommit till Real Madrid för att en gång för alla frälsa det vita laget.

För att få stopp på Barcelonas totala dominans och för att återuppställa "Los blancos" heder med klubbens 32:a ligatitel.

Nu, med säsongens andra supermöte vid dörrkanten och med endast sju matcher kvar att spela, ser det ut som om "Mou" är på väg att misslyckas med sitt enda uppdrag.

Att besegra Barça.

Åtta poäng är det som skiljer lagen ifrån varandra. Och än är ingenting omöjligt.

Men både Cristiano Ronaldo och hans stjärnkamrater och "Mou" vet att det mer eller mindre krävs ett mirakel för att Real ska kunna komma ikapp.

Så gick det sist. En historia som Real Madrid gärna inte vill se sig upprepa.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.