De två straffskyttarna: Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.
De två straffskyttarna: Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. - Foto: Andres Kudacki / AP / SCANPIX

Real och Barcelona straffade varandra

El Clasico mellan Real Madrid och Barcelona slutade 1-1 efter varsitt straffmål - trots att Real fick en man utvisad.

MADRID. Det visade sig att Real Madrid-tränaren José Mourinho gjorde rätt i att träna med tio man inför el Clasico. I den 51:a minuten fällde nämligen Albiol David Villa i straffområdet - drog på sig en straff och fick rött kort. Men trots det lyckades Real Madrid fixa ett kryss.

Första halvleken var ett ställningskrig där Barcelona dominerade bollinnehavet medan Real Madrid satsade på ett kontringsspel med snabba omställningar.

Strax innan första halvleken var slut fick hemmalaget ett superläge vid en hörna. Sergio Ramos nickskarvade bollen till Cristiano Ronaldo som nickade den mot mål - men Barcelonas Adriano var utmärkt placerad och räddade den på mållinjen samtidigt som målvakten Victor Valdes var riktigt illa ute.

Trots att Real hade den farligaste chansen var det bortalaget som skulle ta ledningen. I den 51:a minuten rev Albiol ner Barcelonas David Villa i straffområdet. Albiol drog på sig både en straff och ett rött kort, alltså är han avstängd i den spanska cupfinalen till veckan.

Lionel Messi tog straffen och gjorde inga misstag. Den lille argentinaren gjorde sitt 49:e mål och sitt 30:e ligamål för säsongen.

Barcelona bjöd in Real i matchen

Efter utvisningen var det ingen tvekan om vilka som dominerade bollinnehavet. Barcelona rullade i egen takt och Real Madrid fick kämpa för att få till några kontringar.

Däremot bjöd Barça in Real i matchen igen eftersom man spelade med ett allt för lågt bolltempo och hemmalaget lyckades få till ett par giftiga chanser.

I den 81:a minuten bröt sig Reals Marcelo in i straffområdet och blev fälld av Dani Alves. Ytterligare ett straffslag var ett faktum.

Den här gången var det Cristiano Ronaldo som tog hand om den - och han visade att han är världens kanske bästa straffskytt. El Clasico var kvitterat och Santiago Bernabeu utbröt i ett euforiskt jubel.

Barcelona jagade ett segermål - men resultatet skulle stå sig och Barças svit på fem raka vinster fick ett abrupt slut. Trots att de var en man mer på planen under en stor del av matchen.