Liverpool-managern Kenny Dalglish slapp avstängning för sin svordomsramsa till Arsene Wenger.
1 av 3
Liverpool-managern Kenny Dalglish slapp avstängning för sin svordomsramsa till Arsene Wenger. - Foto: Andrew Couldridge / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Arsenal-managern Wenger var upprörd efter straffdramatiken på stopptid.
2 av 3
Arsenal-managern Wenger var upprörd efter straffdramatiken på stopptid. - Foto: Andrew Couldridge / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Manchester United-fansen öste in klagomål till förbundet eftersom Wayne Rooney blev avstängd två matcher för att ha svurit in i en tevekamera.
3 av 3
Manchester United-fansen öste in klagomål till förbundet eftersom Wayne Rooney blev avstängd två matcher för att ha svurit in i en tevekamera. - Foto: Jon Super / AP / SCANPIX

Inget straff för Dalglishs svordomsattack

Liverpool-managern Kenny Dalglish slipper bestraffning efter att han bad Arsene Wenger "dra åt helvete".


Straffdramatiken i söndags:

Arsenal blev tilldömda en straff på stopptid och när Robin van Persie satte den säkert trodde nog alla att Arsenal hade säkrat segern.

Men bara någon minut senare blev Liverpool tilldelade en straff, som blev det sista som hände i matchen, och Dirk Kuyt satte den bombsäkert.

När det blev 1-1 på Emirates Stadium under söndagen kan Arsenals chans att utmana Manchester United i toppen ha glidit dem ur händerna.

Eftersom ligaledarna Manchester United ligger sex poäng före Arsenal med sex omgångar kvar behövde "Gunners" verkligen en seger.

LONDON. I söndags fick både Arsenal och Liverpool varsin straff på stopptid. Arsenal-managern Arsene Wenger blev rasande och gnällde över straffen till Liverpool-managern Kenny Dalglish.

Då svarade Dalglish med att Wenger kunde "piss off".

Efter matchen öste det in klagomål till det Engelska fotbollförbundet från Manchester United-fans. De menade att man måste stänga av Dalglish eftersom deras stjärnspelare Wayne Rooney blev avstängd två matcher för att han svor in i en tevekamera.

Nu har förbundet beslutat att inte stänga av Dalglish.

– Det var helt annorlunda med Rooney. Den stora olikheten är att han svär rakt in i en kamera. Där har ni det som skiljer incidenterna åt, säger Trevor Brooking, FA:s chef för utvecklingsfrågor, enligt ESPN.

Samtidigt poängterar Brooking att man måste verkligen förtydliga reglerna tillsammans med representanter från ligan, spelarna och tränarna för att förhindra missförstånd i framtiden.

– Vi borde göra ett klarläggande av regeln. Det skulle hjälpa oss att undvika debatt i framtiden.

Avgör själv, förtjänar Rooney sin avstängning medan Dalglish borde slippa bestraffning?

Se Dalglish be Wenger dra åt helvete:

Se även Rooneys salva som gav honom två matchers avstängning:

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.