Celtic-tränaren Neil Lennon har blivit utsatt för ett mordförsök då han fick en brevbomb adresserad till sig.
1 av 4
Celtic-tränaren Neil Lennon har blivit utsatt för ett mordförsök då han fick en brevbomb adresserad till sig. - Foto: Lynne Cameron / AP / SCANPIX
Celtics assisterande tränare, svenske Johan Mjällby, uppger att Lennon mår, under omständigheterna, bra.
2 av 4
Celtics assisterande tränare, svenske Johan Mjällby, uppger att Lennon mår, under omständigheterna, bra. - Foto: Lee Smith / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Johan Mjällby och Neil Lennon.
3 av 4
Johan Mjällby och Neil Lennon. - Foto: Lee Smith / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
På söndag är det dags för det prestigefyllda Old Firm-derbyt mellan lokalrivalerna Celtic och Glasgow Rangers.
4 av 4
På söndag är det dags för det prestigefyllda Old Firm-derbyt mellan lokalrivalerna Celtic och Glasgow Rangers. - Foto: CHRIS CLARK / AP / SCANPIX

Mjällby efter brevbomben: "Lennon mår bra"

Celtic-tränaren Neil Lennon fick en brevbomb skickad till sig. Nu försäkrar tränarkollegan Johan Mjällby att han tar situationen bra.


Neil Lennon

Född: 25 juni 1975 i Lurgan, Nordirland.

Då: Efter en spelarkarriär där han spelat över 200 matcher för Celtic tog han över som huvudtränare för klubben i juni 2010.

Nu: Fick en brevbomb skickad till sig tidigare i april, men mår under omständigheterna bra. På söndag spelar hans Celtic Old Firm-derby mot rivalen Glasgow Rangers.

GLASGOW. Tidigare i april uppdagades det att någon hade försökt skicka en brevbomb till Celtic-tränaren Neil Lennon. Paketet hann aldrig fram till Lennon utan man upptäckte bomben innan den skickades ut.

Enligt skotsk polis var "bomben utfärdad så att den skulle göra allvarlig skada med den som öppnade den".

Det här är inte första gången Lennon har blivit utsatt för mordhot. Tidigare under säsongen skickades ett paket med pistolkulor hem till tränaren.

Men trots all uppståndelse försäkrar den svenske assisterande tränaren Johan Mjällby att Lennon mår bra trots omständigheterna.

– Han är fortfarande samma kille. Han har mycket att handskas med just nu och det är hemskt att det här hände, men jag har inte sett någon förändring hos honom, säger Mjällby enligt Sky Sports.

– Han mår bra. Det har så klart varit svårt för honom, men han är stark och väldigt bra på att se till att spelarna är det som spelar roll.

Nu på söndag är det dags för säsongens största match för Celtic då de drabbar samman med rivalen Glasgow Rangers i ett klassiskt Old Firm-derby.

Inte nog med att den lokala prestigen står på spel - det är ett toppmöte av rang då Rangers leder ligan med endast en poäng före Celtic.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!