Arsenal-managern Arsene Wenger fördömer tidningen Don Balon efter att de har publicerat en artikel med Cesc Fabregas. "Det är fabricerade citat"
1 av 3
Arsenal-managern Arsene Wenger fördömer tidningen Don Balon efter att de har publicerat en artikel med Cesc Fabregas. "Det är fabricerade citat" - Foto: Carl Recine / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Fabregas ryktas ständigt vara på väg till Barcelona - är det här ett trick för att få tillbaka honom?
2 av 3
Fabregas ryktas ständigt vara på väg till Barcelona - är det här ett trick för att få tillbaka honom? - Foto: MANU FERNANDEZ / AP / SCANPIX
Arsenal-kaptenen själv gick ut på sin Twitter och förnekade att citaten stämde: "Wenger är en stor man"
3 av 3
Arsenal-kaptenen själv gick ut på sin Twitter och förnekade att citaten stämde: "Wenger är en stor man" - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX

Wenger om Fabregas-intervju: "Fabricerade citat"

Arsene Wenger fördömer en artikel om Cesc Fabregas: "Det är fabricerade citat".


Cesc Fabregas:

Född: 4 maj 1987 i Arenys de Mar, Spanien.

Då: Började karriären i Barcelonas ungdomslag, men blev värvad av Arsenal som 16-åring. 2008 utsågs Fabregas till lagkapten i Arsenal.

Nu: I den katalanska tidninen Don Balon gick Fabregas ut och sågade Arsene Wenger. Nu går han ut och fördömer tidningen och artikeln. Fabregas och Wenger hävdar att tidningen har fabulerat citaten.

LONDON. Tidigare i veckan släppte det Barcelona-baserade magasinet Don Balon en stor intervju med Arsenal-kaptenen Cesc Fabregas. I artikeln säger han bland annat att det var hans fel att de blev utslagna av Barcelona i Champions League.

Det finns även citat som underminerar Arsenal-managern Arsene Wenger. Bland annat är Fabregas citerad när han säger att "Wengers policy att bänka unga spelare är fel och att laget saknar moral för att vinna titlar."

Fabregas, som ständigt ryktas till sitt tidigare lag Barcelona, gick ut på sin Twitter och dementerade uttalandena om Wenger: "Det är otroligt att folk alltid försöker vrida och vända på det man säger för att skapa rubriker."

"Arsene Wenger har haft stor genomslagskraft för mig och min karriär. Han är en stor man."

Nu spekuleras det i att det här är ett knep för att skapa osämja mellan Fabregas och Wenger - så att Arsenal-kaptenen ska kunna gå tillbaka till Barcelona.

Efter onsdagens derbymatch mot Tottenham gick Wenger själv ut och fördömde tidningen och artikeln.

– Artikeln stör mig, säger fransmannen till Sky Sports och fortsätter:

– Det här var en artikel organiserad av klubben och vi skulle få en förhandsvisning av artikeln. Inte nog med att skribenten inte respekterade överrenskommelsen, men han vred också på allt i artikeln och vi är väldigt upprörda över det här.

– Det här är inte vad Fabregas sa i intervjun. Han sa raka motsatsen

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.