1 av 5
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Massimiliano Allegri kan bärga Milans 18:e ligatitel inom kort.
2 av 5
Massimiliano Allegri kan bärga Milans 18:e ligatitel inom kort. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Robinho kan ha skjutit hem ligatiteln till Milan.
4 av 5
Robinho kan ha skjutit hem ligatiteln till Milan. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Yepes och Robinho firar det sena målet.
5 av 5
Yepes och Robinho firar det sena målet. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Tre tunga poäng för AC Milan

Det var många unika skeenden som bäddade för en ny Milanseger. Bland annat visade Robinho på stor kyla när han sköt hem tre viktiga poäng till Milano.


BRESCIA. AC Milan behövde inte resa långt för att komma till den kokande Stadio Mario Rigamonti i Brescia. Tanken var att serieledarna skulle lekande lätt plocka hem tre poäng tillbaka till Milano.

Men någon särledes lätt match visade det sig inte bli trots att det inför drabbningen skiljde 41 poäng i ligan. Milan fick inte sitt passningsspel att klicka. Djupledsspelet lös med sin frånvaro och ett statiskt mittfält lyckades inte knyta upp Brescias blåa köttmur.

En av de största klyschorna säger att mästare måste vinna matcher där de underpresterar. Och det är som de säger, klyschor blir klyschor just för att de är sanna.

Milan var i dag ett lag med mästerkavajen i omklädningsrummet. Inget stämde, men likt förbannat fick de med sig alla tre poängen.

I slutskedet av matchen kom det ack så förlösande målet. Och det var mål som innehöll många, för matchen, unika skeenden.

Clarence Seedorf slog en fantastiskt fin djupledspassning. Jonathan Zebina i Bresciaförsvaret stod och sov. Antonio Cassano sprang för allt vad han för mådde och rullade iskallt fram bollen till en framrusande Robinho. Och, för ovanlighetens skull, visade brassen prov på kyla när han smekte in bollen under Michele Arcari.

Firandet efter målet vittnade om ett lag i harmoni. Milan leder nu ligan med nio poäng ner till Napoli som har en match mindre spelad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.