Arsenal-managern Arsene Wenger tar på sig skulden för Arsenals misslyckade titeljakt.
1 av 2
Arsenal-managern Arsene Wenger tar på sig skulden för Arsenals misslyckade titeljakt. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX
När de förlorade mot Bolton under söndagen blev gapet till United, nästintill omöjliga, nio poäng.
2 av 2
När de förlorade mot Bolton under söndagen blev gapet till United, nästintill omöjliga, nio poäng. - Foto: JON SUPER / AP / SCANPIX

Wenger tar på sig skulden

Arsenal-managern Arsene Wenger tar på sig skulden för att titeldrömmarna inte infriades i år igen.


Inte vunnit något på sex år:

Sedan Arsene Wenger tog över Arsenal 1996 har han tagit klubben till tre stycken Premier League-titlar och fyra stycken FA-cup-titlar

Nu har inte London-klubben vunnit någon titel på sex år och törsten efter framgångar börjar bli stor hos lagets fans och ägare.

Senast "Gunners" vann något var 2005, då vann dem FA-cupen. Året innan var senast de vann ligan.

BOLTON. Arsenal drömde om titlar och stora framgångar inför säsongen. Men efter en tung 2-1-förlust borta mot Bolton stannar titeldrömmarna vid just fantasier.

"Gunners" ligger just nu på en tredjeplats med nästintill omöjliga nio poäng upp till ledarna Manchester United och tre poäng upp till London-rivalen Chelsea.

Efter att Arsenal misslyckats i år igen med att vinna Premier League tar nu managern Arsene Wenger på sig skulden för nederlaget.

– Om det är någon man ska skylla på så är det mig. Jag tar ut laget och jag väljer spelarna, säger fransmannen enligt The Sun.

Trots att Arsenals höga målsättningar inför säsongen inte infriats påpekar Wenger att spelarna ska ha en stor eloge för sin inställning.

– Spelarna har haft en utomordentlig attityd hela säsongen, men det är inte dem man ska skylla på. Men, det är väldigt otillfredställande att inte vinna något.

Arsenal har haft ett väldigt ungt lag i år, det är något som Wenger tror kan ha fällt avgörandet.

– Vi saknar framförallt mogenhet, erfarenhet och lugnet i de viktiga situationerna, säger Wenger.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.