Pep Guardiola och José Mourinho har trappat upp känslorna inför onsdagens el Clásico ytterligare.
1 av 2
Pep Guardiola och José Mourinho har trappat upp känslorna inför onsdagens el Clásico ytterligare. - Foto: Matt Dunham / AP / SCANPIX
Det blev en minst sagt händelserik presskonferens inför matchen.
2 av 2
Det blev en minst sagt händelserik presskonferens inför matchen. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX

Det verbala psykkriget inför el Clásico

Inför onsdagskvällens Champions League-el Clásico har stämningen blivit än mer infekterad mellan Real Madrid och Barcelona.


el Clásico-feber:

Med fyra el Clásico-derbyn på 18 dagar är det nu dags för match tre och fyra i ordningen. Dessutom de två matcherna som gäller absolut mest.

I den första matchen var det ett vanligt ligamöte mellan lagen. Då slutade det 1-1.

Förra veckan var det Copa del Rey - spanska cupfinalen - och Real Madrid lyckades vinna med 1-0 efter förlängning i Valencia.

Under onsdagskvällen spelas matchen på Santiago Bernabeu och 3 maj är det dags för returen på Camp Nou.

MADRID. När det hölls presskonferens inför Champions League-semifinalen mellan Real Madrid och Barcelona trappades den dåliga stämningen mellan lagen upp ytterligare.

Real-tränaren José Mourinho beslutade sig för att ge tränaren Pep Guardiola en rejäl känga inför matchen och kritiserade hans uttalanden efter förlusten i cupfinalen förra veckan då Guardiola skyllde förlusten på bland annat ”domarens fantastiska syn”.

– Fram till och med nu har vi haft två olika grupper av tränare. Det finns en väldigt liten grupp som inte pratar om domarna. Sen finns det en större grupp, som jag är med i, av tränare som kritiserar domarna när de gör stora misstag, sade Real-coachen och fortsatte:

– Pep skapade med sina uttalanden en tredje grupp, vilken är en grupp på en tränare, som kritiserar korrekta beslut av domaren. Jag har aldrig varit med om det förut.

Guardiola var inte heller sen på att svara på kritiken när det var Barça-tränarens tur att hålla hov inför den samlade journalistkåren.

– På onsdag klockan 20.45 möts vi på planen. Utanför planen har han redan vunnit, sade spanjoren och drog på ytterligare.

– I det här rummet är det han som är den förbannade chefen. Det är han som är "the man", personen som vet allting om världen och jag vill inte tävla mot honom alls. Det är ett sorts spel som jag inte tänker spela eftersom jag inte vet hur jag ska göra.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.