Superstjärnan gjorde två mål.
Superstjärnan gjorde två mål. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Messi frälste Barça i stormötet

Argentinaren gjorde två mål mot Real Madrid och nu är Barcelona nära Champions League-finalen.

Arena: Santiago Bernabeu

MADRID. Att Barcelona vann El Clásico nummer tre på kort tid kan de tacka Leo Messi för.

Argentinaren gjorde 1-0 efter 77 minuters spel. Inhopparen Ibrahim Afellay tog sig runt på högerkanten och hittade in till anfallaren som stötte in bollen.

I slutskedet av matchen slog 23-åringen till med ett supermål. Han rann igenom hela "Los Blancos" försvar och placerade in 2-0 med högerfoten.

Nu är Barça nära att få spela Champions League-finalen på Wembley.

"Kunde ha räckt med gult kort"

Det var en tuff semifinal och det lär snackas om utvisningarna efter matchen. Real-spelaren Pepe fick rött kort efter en sen tackling mot Dani Alves.

- Sådana där situationer ser vi mängder av. Jag tycker det är hårt att han för det röda kortet. Det kunde ha räckt med gult kort, säger TV3:s expert Glenn Strömberg.

Madrid-tränaren Jose Mourinho protesterade mot domslutet och visades upp på läktaren.

Den katalanska klubben fick målvakten Jose Manuel Pinto, som satt på bänken, utvisad efter ett bråk i halvtid.

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.