Martin Olsson blev stor frälsare för sitt Blackburn.
Martin Olsson blev stor frälsare för sitt Blackburn. - Foto: Tom Hevezi/SCANPIX

Svensken som blev räddaren i nöden

Martin Olsson blev stor matchvinnare när han tåpajade in segermålet i ödesmatchen.


Matcherna som avgör:

Blackburns upplopp innehåller mängder med minor och svåra bortmatcher. Nu härnäst möter Martin Olsson West Ham på Upton Park.

Därefter spelar de mot Manchester United för att sedan avsluta mot Wolverhampton på bortaplan.

BLACKBURN. Martin Olsson blev stor frälsare för Blackburn Rovers. Svenskmötet mellan Olsson och Johan Elmander slutade i seger för den yngre av de två.

Efter att Martin Olsson snyggt bjöd Gary Cahill på en kokt korv någonstans uppe på Ewood Parks branta läktare plockade svensken fram det fruktade vapnet. Med en stenhård tåpaj borrade han in bollen bakom Jussi Jääskeläinen i Boltonmålet.

Och det var ett Bolton som aldrig riktigt kom ur startgropen. Spelet stagnerade. Johan Elmander och Kevin Davies var isolerade på topp och nämnde Cahill såg mer ut att vara sugen på att fira lördagskvällen än att stoppa Blackburn Rovers.

De tre poängen kan mycket väl bli direkt avgörande för Blackburns framtid i Premier League. Och tillsammans med de storsatsande indiska kycklinguppfödarna ska klubben göra anspråk på att börja konkurrera om de högre placeringarna i den stentuffa ligan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.