Kommentarerna haglar inför superfinalen

- 05/05/2011, 10:00 -
Är det en vacker dam? Är det en gigantisk rockstjärna? Nej, det är en soloraid från Leo Messi.
1 av 2

Är det en vacker dam? Är det en gigantisk rockstjärna? Nej, det är en soloraid från Leo Messi.

Manu Fernandez/SCANPIX

Sir Alex tror sig ha funnit elixiret mot FC Barcelona.
2 av 2

Sir Alex tror sig ha funnit elixiret mot FC Barcelona.

Jon Super/SCANPIX

Brittisk press oroar sig i nostalgins förtrollade träsk. Ny förnedring kan vara på väg.

LONDON. Efter gårdagens transportsträcka på Old Trafford står det nu alltså klart att Barcelona återigen kommer att ställas mot Manchester United i finalen av Champions League.

Att det är en deja vu från 2009 råder det inget som helst tvivel om. Engelsk press målar upp, i vanlig ordning, ett skräckscenario inför matchen.

Barcelonas förnedring av "The Red Devils" 2009 är det återkommande temat och vackra texter om förlöjligandet upprepas om och om och om igen in absurdum.

"Barca kommer att vara favoriter och minnena från sättet de fullständigt krossade United 2009 lever än för alla som såg matchen", skriver bland annat The Sun.

Samtidigt är det en, som alltid, otroligt stöddig och på gränsen till kaxig Alex Ferguson som tar ton inför "superfinalen".

– Självfallet är det ett fantastiskt lag, med några av de bästa spelarna i världen. Men vi har gjort ett bra jobb och finalen kommer att avgöras på neutral mark, vilket kan betyda väldigt mycket, säger han till The Guardian.

The Guardian fortsätter på det inkörda spåret och skribenten Daniel Taylor väljer att hylla och dissa de två tränarna.

"Kort efter att Barça tagit sig vidare flög Pep Guardiola till Manchester. Men det enda han fick se var en Antonio Valencia i toppform. Det roliga någonstans i det hela är att Ferguson mycket väl kan byta ut hela startelvan till finalen på Wembley."

Faktum kvarstår. Britterna är livrädda för Guardiolas Terrakottaarmé och minnet från Rom lever än. Men, precis som Sun Zi skriver i "The Art of War" - "Grunden till all krigföring utgår från förmågan att vilseleda sin fiende" - och vem i världen är bättre på det än Sir Alex Ferguson?