Zlatan med en liten skäggstubb. Mästare för åttonde året i rad.
1 av 5
Zlatan med en liten skäggstubb. Mästare för åttonde året i rad. - Foto: Alfredo Falcone /SCANPIX
Totti fick bita i gräset istället för på tummen idag.
2 av 5
Totti fick bita i gräset istället för på tummen idag. - Foto: Pier Paolo Cito /SCANPIX
Christian Abbiati gjorde en bra match i Rom där han höll nollan.
3 av 5
Christian Abbiati gjorde en bra match i Rom där han höll nollan. - Foto: Pier Paolo Cito /SCANPIX
Även Doni fick hålla nollan idag. Här missar Boateng ett friläge.
4 av 5
Även Doni fick hålla nollan idag. Här missar Boateng ett friläge. - Foto: Pier Paolo Cito /SCANPIX
Allegri hyllades av sina spelare.
5 av 5
Allegri hyllades av sina spelare. - Foto: Alfredo Falcone /SCANPIX

Milan vann sin artonde ligatitel

Milan höll undan mot ett Champions league-jagande Roma och kunde med 0-0 säkra Scudetton med två omgångar kvar. Zlatan vann sin åttonde raka titel.


Milans titlar

18 ligatitlar (16 andraplaceringar och 13 tredjeplatser). Har spelat i högsta serien alla år förutom två, i början av 80-talet.

I och med dagens titel har man nu lika många som Inter. Men Juventus kommer att vara främst ett tag till, 27 ligatitlar har Turinklubben tagit hem.

AC Milan har också 18 internationella titlar och har därmed tillsammans med Boca Juniors vunnit flest internationella titlar. Laget har vunnit Champions league 7 gånger, det är bara Real Madrid som slår det med sina 9 gånger.

ROM. Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback på Olympiastadion i Rom efter en av säsongens många avstängningar. Hans Milan öppnade med hög press och en vilja att vinna trots att en poäng skulle räcka för att bärga titeln. Men det var Roma som skapade de farligaste chanserna i inledningen.

Oskärpa i avsluten och ett fint spel från Milanmålvakten Christian Abbiati höll dock Romlaget utanför målprotokollet.

Milan var taggade på att kvittera titelkampen med lokalkonkurrenten Inter som vunnit arton ligatitlar. Men laget var alldeles för orörligt i den första halvleken för att skapa några chanser. Så har spelet sett ut för Milan många gånger under säsongen. Man har inte övertygat, men ändå tagit sina poäng. Laget har istället ofta litat på Zlatan Ibrahimovic när spelet har hackat.

Det något föråldrade centrala mittfältet har inte varit kreativt nog sedan Andrea Pirlo skadade sig. Även i kvällens match saknades kreativitet. Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf och Mark Van Bommel krigade på bra, men hade svårt att förse den offensiva trion Robinho, Kevin Prince-Boateng och Zlatan, med bollar i den första halvleken.

Milan inledde den andra halvleken piggt. Robinho var nära att knorra in 0-1 när stora delar av publiken fortfarande var ute och köpte korv i halvtidsvilan (fast i Rom kanske man köper Focaccia eller minipizza istället?).

Roma kämpade även i den här matchen frenetiskt för att knipa den sista platsen till Champions league och ville självklart ro hem alla tre poäng på sin hemmaplan. Därför buades det rejält när Abbiati tog lite extra tid på sig vid en inspark.

Zlatan, som bjöd på ett litet titelskägg dagen till ära, testade Romas målvakt Doni med en pressad frispark som dock kunde avvärjas. Svensken såg spelsugen ut och jobbade hårt för laget, men det märks att han inte riktigt är i form.

Ju senare matchen led, desto mer slog Milan vakt om sin poäng. Roma tryckte på för ett ledningsmål men skapade bara några halvchanser. Milan, med sitt stabila försvar, kunde istället hålla undan och bärga klubbens artonde ligatitel. Laget rusade in på planen efter slutsignalen och fick fira framför de tillresta Milansuportrarna som lär festa hela vägen hem till Milano.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.