Lagkompisen Robinho hittade en brasiliansk flagga, men Zlatan fick klara sig utan den svenska.
1 av 2
Lagkompisen Robinho hittade en brasiliansk flagga, men Zlatan fick klara sig utan den svenska. - Foto: Pier Paolo Cito / AP
Efter genombrottet i Malmö FF har Ibra vunnit totalt åtta ligatitlar i klubbarna Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan.
2 av 2
Efter genombrottet i Malmö FF har Ibra vunnit totalt åtta ligatitlar i klubbarna Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan. - Foto: Ola Torkelsson / SCANPIX

Krönika: Zlatan är som en svensk fotbollsmissionär

Zlatan Ibrahimovic fortsätter sitt segertåg. Likt en astronaut sätter han den svenska flaggan i Europas fotbollsplaneter.


Zlatans karriär i siffror

1999-2001 Malmö FF
40 matcher / 16 mål

2001-2004 Ajax
74 matcher / 35 mål

2004-2006 Juventus
70 matcher / 23 mål

2006-2009 Inter
88 matcher / 57 mål

2009-2010 Barcelona
29 matcher / 16 mål

2010- Milan
20 matcher / 13 mål

MILANO. På fotbollsexperten Paolo Bandinis twitter går det att läsa att det enda Zlatan Ibrahimovic ska ha saknats under lördagens guldfirande var den svenska flaggan.

– Det enda jag saknade i lördags var den svenska fanan. Jag hade tyckt att det skulle varit underbart att springa runt med min flagga på planen, ska supersvensken ha sagt.

Det var onekligen synd, för "Ibra" fortsätter att visa upp den bästa sidan av svensk fotboll oavsett var han spelar.

Sedan flytten från Ajax till Juventus har det märkts att det inte spelar någon roll i vilken tröja han spelar, Zlatan bjuder alltid upp till show ändå.

När det kommer till klubbyten kan man mycket väl kalla honom för legoknekt eller sol-och-vårare. Juventus- och Intersupportrar lär nog tycka att Zlatan är som en man som lämnar sin hustru för den där grannfrun som alla hatar.

 

Zlatan är fortfarande Zlatan

Vad man än tycker om Zlatans missionsresor till fotbollens största kyrkor är det bara att konstatera. Han har vunnit åtta raka ligatitlar. Och han har varit den mest omskrivna (förlåt Messi) spelaren i samtliga lag.

De som värvar honom vet vad de får. Fotbollsgodis, armbågar, cirkus och massa medieutrymme.

Nu har ett åldersdigert Milan med Ibras hjälp tagit sitt första ligaguld sedan 2004. Allt tyder på att han stannar och är med i lagets satsning för att vinna Champions League 2012.

Men Zlatan är fortfarande Zlatan. Det skulle inte förvåna mig om han vinner Premier League med Chelsea nästa säsong och att Milan spelar final i Allianz Arena utan sin stora guldklimp från 2011.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.