The return of King Kenny.
1 av 4
The return of King Kenny. - Foto: Alastair Grant/SCANPIX
Maxi Rodrigez har levererat underverk på underverk de senaste matcherna.
2 av 4
Maxi Rodrigez har levererat underverk på underverk de senaste matcherna. - Foto: Sean Dempsey/SCANPIX
Vårens stora utropstecken blev självfallet 3-1-segern över ärkerivalen Manchester United.
3 av 4
Vårens stora utropstecken blev självfallet 3-1-segern över ärkerivalen Manchester United. - Foto: TIM HALES/SCANPIX
4 av 4
- Foto: TIM HALES/SCANPIX

Liverpools makalösa uppryckning

– Det underliga är att vi var så otroligt usla i början av säsongen och varit så fruktansvärt bra på slutet, säger Liverpoolexperten.


Bättre lycka nästa år?

Liverpool FC visade även detta år var skåpet ska stå. Någonstans i Premier Leauges mellanrike har den anrika klubben havererat under säsongen som gått.

Den makalösa uppryckningen har förvisso inneburit en betydligt bättre tabellplacering än väntat när vårsäsongen drog igång.

Men nu har klubbens amerikanska ägare deklarerat att nästan 100 miljoner pund (över en miljard svenska kronor) kommer att pumpas in i spelarförvärv.

Så den stora frågan på allas läppar är på vilken spelare som Liverpool FC ska kasta majoriteten av pengarna på? Och av vilken kaliber blir det? En ny Andrew Carroll eller en Luiz Suarez?

Många frågetecken och inte många utropstecken att tala om. Liverpool FC fortsätter vara de brittiska öarnas svar på Hammarby IF.

LIVERPOOL. När säsongen 2010/11 drog igång stod publiken på The Kop och hoppades på stordåd. Efter ett par år av svält under Rafael Benitez skulle det nu bli nytändning - Roy Hodgson skulle göra underverk med de brittiska öarnas svar på Hammarby IF.

Men som bekant blev det inte riktigt som alla tänkt sig. Höstsäsongen var en enda lång plåga på Anfield Road, sommarens värvningar floppade och kvar stod Sverigebekantingen med svansen mellan benen. Sparken fick han också.

- Ingen trodde på ligaseger inför säsongen och skulle man erbjudits den här poängskörden vid säsongsstart hade många accepterat, kommenterar Nyheter24:s Liverpoolexpert Eric Rosén och fortsätter:

– Den stora överraskningen är förstås att Liverpool var så otroligt usla under första halvan av säsongen och att de varit så otroligt bra under den andra halvan.

The Return of King Kenny

En gammal legendar fick då återvända likt frälsaren på en åsna eller räddaren i nöden. King Kenny Dalglish tog åter plats på avbytarbänken den 8 januari. Sen den dagen har Liverpool förlorat tre matcher, spelat oavgjort i lika många och gått segrande ur tio.

Bland vinsterna finns det en som slår extra högt. Den 6 mars ställde sig de värsta rivalerna upp på andra sidan av Anfield Roads gräsmatta.

Manchester United hade då gått som tåget sedan juluppehållet. Wayne Rooney hade återfunnit den annars bortsprängda formen. Och Fernando Torres hade tagit sitt pick och pack till London.

Ingen trodde på Kenny Dalglish och LFC. Ingen kunde vänta sig ett nytt mirakel likt det som hände på Torres nya adress Stamford Bridge.

Men när matchen mot Sir Alex Ferguson var över stod det 3-1 på resultattavlan. Dirk Kuyt hade gjort ett hattrick och fullständigt pulvriserat de framtida mästarna.

"Bättre än jag vågat hoppats"

Hur gick det till egentligen? Vad var det som blev den stora förändringen? För någonting skedde efter mirakelmatcherna. Helt plötsligt fanns det hopp. Helt plötsligt spirade optimismen. Och inför säsongsavslutningen finns det nu fortfarande chans att klättra fram till en Champions League-plats.

– Att Kenny Dalglish skulle skapa bättre stämning förstod alla. Att han skulle få Liverpool att spela attraktiv, effektiv och offensiv fotboll på så kort tid hade i alla fall inte jag vågat hoppas på, avslutar Eric Rosén.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.