Iaquinta vill lämna Juventus

- 19/02/2009, 16:04 -

Anfallaren måste få mer speltid för att kunna behålla sin landslagsplats.

Är det någon position Juventus har det tryggt ställt på är det anfallssidan. Del Piero har blivit fem år yngre i sitt spel och Amauri är en blytung spets. När dessutom målkungen David Trezeguet är tillbaka från skada blir det stenhård konkurrens. Inte konstigt att bänknötaren Vincenzo Iaquinta därför vill lämna laget. Utan speltid är landslagsplatsen inför VM 2010 hotad.

Juventus coach Claudio Ranieri har konstant valt att fortsätta med duon Del Piero/Amauri på topp, vilket gör frustrationen än större hos Iaquinta. Att han, när han väl får chansen, drar på sig ett rött kort efter tolv minuter gör ju inte läget mycket enklare. Enligt Tuttosport vill anfallaren för allt i världen inte tappa sin plats i landslaget och därmed är ett klubbyte nästintill ett måste.

Sannolikt har Juventus räknat med att förlora den store forwarden eftersom en jakt på nyförvärv på anfallssidan redan har inletts. Sampdorias Antonio Cassano och Atalantas Sergio Floccari är två namn som flitigt diskuteras i Juventusleden.

Både Roma och Zenit St. Petersburg sägs vara intresserade av Iaquintas tjänster.

Iaquinta – We need a hero

Skrivet av: