Kolo Touré har fått följa sitt lag från läktaren under våren.
1 av 3
Kolo Touré har fått följa sitt lag från läktaren under våren. - Foto: JON SUPER / AP
Bröderna Kolo och Yaya Touré värmer upp med Mario Balotelli och Carlos Tevez.
2 av 3
Bröderna Kolo och Yaya Touré värmer upp med Mario Balotelli och Carlos Tevez. - Foto: JON SUPER / AP
Adrian Mutu var den senaste att åka fast i ett dopingtest i Premier League. Bilden är från presskonferensen 2004 efter att han första gången åkt dit för kokain.
3 av 3
Adrian Mutu var den senaste att åka fast i ett dopingtest i Premier League. Bilden är från presskonferensen 2004 efter att han första gången åkt dit för kokain. - Foto: AP

Kolo Touré avstängd - tog frugans bantningspiller

Citystjärnan stängs av för doping men kan vara tillbaka i oktober.


Liknande straff i England

År 2003 stängdes Manchester United-backen Rio Ferdinand av i åtta månader och fick böta 50 000 pund efter att ha missat ett dopingtest.

År 2009 skedde samma sak för Queens Park Rangers målvakt Paddy Kenny, då i Sheffield United. Han hade efedrin i blodet efter att ha tagit hostmedicin. Han straff blev nio månaders avstängning.

MANCHESTER. Den ivorianske backbjässen Kolo Touré i Manchester City stängs av från spel i sex månader. Anledningen? Han åt av sin frus bantningspiller, helt ovetandes om att de klassades som doping.

Han har själv hela tiden sagt att han inte visste vad tabletterna innehöll, en linje som även det engelska förbundet var med på. De konstaterade i beslutet att Touré inte tagit preparatet för att förbättra sin sportsliga prestation.

Det var efter Manchesterderbyt i februari som Citys äldre Touré (man har även den yngre brodern Yaya) åkte fast i ett dopingtest. Senast någon gjorde det i Premier League innan honom var 2004. Då var det rumänen Adrian Mutu som var den skyldige.

 

Tillbaka i oktober

Avstängningen införs retroaktivt från den 2 mars vilket gör att Kolo Touré kan vara tillbaka i spel i början av september. Hans advokater yrkade på tre månader så att han inte skulle missa ligastarten. Maxstraffet för doping är dock två år.

Han kommer dock inte ens få träna med Manchester City och lär därför inte vara tillbaka i matchtruppen förrän i oktober.

Touré har varit avstängd under utredningen och därför missat sitt lags framgångar under våren.

– Det här har varit en svår period för mig, och jag är ledsen över att ha missat lagets triumf att säkra en Champions League-plats och FA-cupsegern på Wembley. Men jag är lättad att jag kan komma tillbaka i september och tackar förbundets kommission för deras förståelse, säger Touré i ett uttalande, uppger The Guardian.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.