Darren Fletcher måste, tillsammans med Wayne Rooney, spela på toppen av sin förmåga om Manchester United ska ha någon som helst chans att störa Barcelona.
1 av 2
Darren Fletcher måste, tillsammans med Wayne Rooney, spela på toppen av sin förmåga om Manchester United ska ha någon som helst chans att störa Barcelona. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Världens kanske mest underskattade fotbollslirare?
2 av 2
Världens kanske mest underskattade fotbollslirare? - Foto: Jon Super/SCANPIX

Spelarna som måste leverera

Manchester United är enligt bettingbolagen underdogs mot FC Barcelona. Men om några av kvällens huvudpersoner spelar på toppen av sin förmåga kan engelsmännen störa jättefavoriterna.


Så ser ni matchen:

Matchen mellan Manchester United och FC Barcelona kommer att sändas i TV3. Finalen startar 20.45 och väntas bli en av årets mest sedda händelser.

LONDON. Det är väl relativt uppenbart att FC Barcelona är klara favoriter till kvällens final. Katalanerna ska enligt spelbolagen rätt enkelt rulla hem Champions League-pokalen till Barcelona. Men frågan är om det kommer att bli så pass lätt, att det kommer att bli så pass simpelt.

Manchester United har trots allt några av det vackra spelets absolut bästa marodörer. Och ångvältarna måste fungera om balettkonserten inte ska rendera i en utklassning.

Koreanen

När Ji-Sung Park gick till United var det många som höjde på ögonbrynen. "En-sälja-tröjor-värvning" hette det. "Han är bara där för att höja marknadsvärdet i Asien". Men riktigt så enkelt var det inte.

Sir Alex Ferguson visste precis vad han fick för de drygt 40 miljoner kronorna han investerade i duracellkaninen. Han fick en man som inte kan sluta springa. Han fick en man som inte kan sluta att irritera sina motståndare. Och demontränaren fick dessutom en man som kunde leverera de där subtila passarna. Något han redan hade bevisat under sin tid i PSV Eindhoven, då han var en kraftigt bidragande orsak till att holländarna gick till semifinal i Champions League.

Skotten

Men nu är det inte enbart världens kanske mest underskattade fotbollsspelare som måste leverera under kvällen. Världens kanske näst mest underskattade lirare måste också ta tag i distpedalen och förstöra Barças skönsångande fotbollsfest. Darren Fletcher kommer att ha, om han får starta, en rejäl nyckelroll på det centrala mittfältet. Inget snack om den saken.

Skotten som missade finalen 2009 på grund av en utvisning i semfinalspelet mot Arsenal har en revansch att utkräva. Debaclet som blev finalen i Rom tillskrevs i stor utsträckning den smale mittfältarens frånvaro.

Engelsmannen

Sen har vi självklart Manchester Uniteds största stjärna och klubbens nästa stora ikon. En spelare som kan allt från att spela andrafiolen, kontrollera mittfältet till att briljera på topp. Men Wayne Rooney kan även ge sitt lag det där nödvändiga stödet i defensiven.

Det har vi sett prov på genom alla år av fragdatuggande hundrameterslöpningar. Allt för att ta ett gult kort mot någon snubbe som hade hyfset att sno bollen från honom. Den typen av frenesi kommer att krävas i kväll. Den typen av tävlingsinstinkt måste komma fram om Manchester United ska ha någon from av chans i kväll. Så enkelt är det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.