Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spelarna som måste leverera

- 28/05/2011, 17:09 -
Darren Fletcher måste, tillsammans med Wayne Rooney, spela på toppen av sin förmåga om Manchester United ska ha någon som helst chans att störa Barcelona.
1 av 2

Darren Fletcher måste, tillsammans med Wayne Rooney, spela på toppen av sin förmåga om Manchester United ska ha någon som helst chans att störa Barcelona.

Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Världens kanske mest underskattade fotbollslirare?
2 av 2

Världens kanske mest underskattade fotbollslirare?

Jon Super/SCANPIX

Manchester United är enligt bettingbolagen underdogs mot FC Barcelona. Men om några av kvällens huvudpersoner spelar på toppen av sin förmåga kan engelsmännen störa jättefavoriterna.

LONDON. Det är väl relativt uppenbart att FC Barcelona är klara favoriter till kvällens final. Katalanerna ska enligt spelbolagen rätt enkelt rulla hem Champions League-pokalen till Barcelona. Men frågan är om det kommer att bli så pass lätt, att det kommer att bli så pass simpelt.

Manchester United har trots allt några av det vackra spelets absolut bästa marodörer. Och ångvältarna måste fungera om balettkonserten inte ska rendera i en utklassning.

Koreanen

När Ji-Sung Park gick till United var det många som höjde på ögonbrynen. "En-sälja-tröjor-värvning" hette det. "Han är bara där för att höja marknadsvärdet i Asien". Men riktigt så enkelt var det inte.

Sir Alex Ferguson visste precis vad han fick för de drygt 40 miljoner kronorna han investerade i duracellkaninen. Han fick en man som inte kan sluta springa. Han fick en man som inte kan sluta att irritera sina motståndare. Och demontränaren fick dessutom en man som kunde leverera de där subtila passarna. Något han redan hade bevisat under sin tid i PSV Eindhoven, då han var en kraftigt bidragande orsak till att holländarna gick till semifinal i Champions League.

Skotten

Men nu är det inte enbart världens kanske mest underskattade fotbollsspelare som måste leverera under kvällen. Världens kanske näst mest underskattade lirare måste också ta tag i distpedalen och förstöra Barças skönsångande fotbollsfest. Darren Fletcher kommer att ha, om han får starta, en rejäl nyckelroll på det centrala mittfältet. Inget snack om den saken.

Skotten som missade finalen 2009 på grund av en utvisning i semfinalspelet mot Arsenal har en revansch att utkräva. Debaclet som blev finalen i Rom tillskrevs i stor utsträckning den smale mittfältarens frånvaro.

Engelsmannen

Sen har vi självklart Manchester Uniteds största stjärna och klubbens nästa stora ikon. En spelare som kan allt från att spela andrafiolen, kontrollera mittfältet till att briljera på topp. Men Wayne Rooney kan även ge sitt lag det där nödvändiga stödet i defensiven.

Det har vi sett prov på genom alla år av fragdatuggande hundrameterslöpningar. Allt för att ta ett gult kort mot någon snubbe som hade hyfset att sno bollen från honom. Den typen av frenesi kommer att krävas i kväll. Den typen av tävlingsinstinkt måste komma fram om Manchester United ska ha någon from av chans i kväll. Så enkelt är det.