Måndag 19 Apr
Stockholm

Stekhet svenskduell

Markus Rosenberg har chansen att växa ut ur Zlatan skugga. Men bara för en kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zlatan Ibrahimovic har länge varit det svenska landslagets mest givna spelare. Han dominerar den italienska ligan med sitt Inter och röstas ofta fram till en av världens bästa. I kvällens match ställs han mot landslagskompisen Markus Rosenberg i andra omgången av Champions League.

Rosenberg blommade ut i Halmstad och hamnade till slut hos de tyska giganterna. I Sverige får han mestadels chansen som inhoppare men imponerar oftast inte. Han kommer med stor säkerhet aldrig att kunna peta Zlatan i Sverige men i Bundesliga är han bland de giftigaste anfallarna tack vare sitt målglada Werder Bremen.

– Markus har tagit stora kliv sedan han kom till Bremen, han jobbar lite hårdare nu och gör det där lilla extra som man måste göra i Bundesliga, säger Sveriges assisterande tränare Roland Andersson till Svd.

Mot Inter har den blonde svensken chansen att för en kväll växa ur Zlatans skugga. De båda "pågarna" gick från Malmö till Ajax och sen vidare ut i Europa. Men där tar likheterna slut. "Ibra" blommade direkt ut till en världsspelare i Juventus och landslaget medan Rosenberg hade till en början svårt att platsa i Werder Bremen.

Nu har Rosenberg minskat avståndet mellan de två och om han kan höja sig ännu en nivå i Champions League så har 26-åringen stor möjligheter att hävda sig även i landslaget.

I kvällens match mellan Zlatans Inter och Rosenbergs Werder Bremen står mer landslagsduellen på spel. Inter behöver vinna för att undslippa trycket från media som tränaren Jose Mourinho skapat. Mourinho har retat upp de flesta i det italienska fotbollsetablissemanget och skröt nyligen om sin lön på 14 miljoner kronor. Milanoklubben kommer från derbyt mot Milan (0-1) med ett stukat självförtroende. Fotbollskunniga var tvungna att gå flera år bakåt i tiden för att minnas när Inter senast blev så utspelat i den italienska ligan. Nu vill Zlatan och hans Interkompisar vinna och slippa krisrubrikerna som ännu en förlust skulle orsaka.

– Vi vill vinna varje match och det arbetar vi mot. Vi startar i onsdagskvällens Champions Leaguematch. Vi måste fortsätta som vi gjort hittills, spela med samma inställning och beslutsamhet, säger Zlatan till klubbens hemsida.

Nu möter de dessutom ett Werder Bremen i toppform. Det tyska laget har på de tre senaste Bundesligamatcherna gjort 13 mål och måste vinna efter "bara" 0-0 mot Anorthosis Famagusta från Cypern. Sveriges assisterande tränare Roland Andersson var på plats när Werder Bremen vann med hela 5-4 mot nykomlingen Hoffenheim.

– En helt otroligt fotbollsmatch! Det kunde ha blivit 10–10. Markus byttes ut i den 65:e minuten men det var av taktiska skäl då Bremen fick en spelare utvisad. Han var giftig och bra, säger han till Svd.

Nu hoppas hela Bremen att svenskens form håller i sig.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela