1 av 3
- Foto: Foto: Youtube
2 av 3
- Foto: Foto: Youtube
3 av 3
- Foto: Foto: Youtube

VIDEO: Straffen som bevisar att världen är galen

Upplösningen på kvalmatchen mellan Tremeno och Dro i den norditalienska gärdsgårdsserien hade allt. Nu har ett klipp från straffläggningen blivit ett Youtubefenomen.


Tur/otur

Tur och otur är händelser som – baserat på tro eller vidskeplighet – uppfattas som ödesbestämda, trots att de utifrån sett är slumpmässiga. En person som det går bra för kan sägas ha tur, särskilt om sannolikheten för att det skulle gå bra var låg. Omvänt om det går dåligt kallas det otur.

Källa: Wikipedia

TRENTO. Matchen mellan Tremeno och Dro från den italienska delen av Sydtyrolen gällde en plats i Eccellenza – den italienska sjättedivisionen. Efter full tid och förlängning var det oavgjort, och matchen fick avgöras på straffar.

Efter fem straffomgångar är det Tremenobacken Michael Palmas tur. Han tar sats och går på kraft. Bollen går i ribban och Dros målvakt Angeli firar som en galning och springer mot sin publik, medan Michael Palmas sätter händerna för ansiktet i förtvivlan. Vad de inte ser är att bollen som har studsat högt upp i luften, landar en bit utanför målområdet, drygt sex meter från mållinjen.

Bollen, med en gigantisk backspin, studsar sex gånger i marken innan den plågsamt långsamt rör sig mot mållinjen. Treminos målvakt Nicola Rossato uppmärksammar domaren El Hadi på att situationen inte är över. Bollen går i mål och domaren godkänner målet. Efter att Dro därpå slagit sin straff i stolpen kan förbluffade men överlyckliga Tremenospelare fira att de gått upp till Eccellenza-divisionen.

Men det stannar inte där: Dro överklagar beslutet att godkänna det osannolika målet. Enligt paragraf 14 i det italienska regelverket kan det bara bli mål efter att bollen har träffat stolpen eller ribban i tre fall:

1) Om bollen träffar en annan del av målvirket igen och går i mål.

2) Om bollen tar på målvakten i mål eller

3) Om den studsar inom målområdet och därpå går i mål.

På TV-bilderna från Trentino TV syns det tydligt att bollen studsar utanför straffområdet, och därför borde målet aldrig ha godkänts, menar Dro.

– Uppenbarligen hade inte domaren – efter att Termenos målvakt närmade sig honom och uppmärksammade honom på att bollen var på väg mot mål – kyla nog att blåsa av, som han borde ha gjort enligt regelverket. Det var en feldömning, jag hoppas att domaren erkänner det och att matchen spelas om, säger Dros ordförande Loris Angeli till Corriere delli Alpi.

Se det den osannolika upplösningen på straffdramat:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!