...sedan kastades en rökbomb in på planen i det andra ligaderbyt mellan lagen.
1 av 3
...sedan kastades en rökbomb in på planen i det andra ligaderbyt mellan lagen. - Foto: SIMON DAWSON / AP
Det var ovanligt stökigt i Birminghamderbyna denna säsong. Först konfronterade supportrar varandra i ligacupen...
2 av 3
Det var ovanligt stökigt i Birminghamderbyna denna säsong. Först konfronterade supportrar varandra i ligacupen... - Foto: SIMON DAWSON / AP
Alex McLeish riskerar nu att splittra en redan splittrad stad.
3 av 3
Alex McLeish riskerar nu att splittra en redan splittrad stad. - Foto: Akira Suemori / AP

Sade upp sig via mejl – på väg till ärkerivalen

Birminghamtränaren Alex McLeish skickade ett avskedsmejl till ledningen och är nu på väg till Aston Villa.


Har redan värvat fyra spelare

Trots att Alex McLeish valde att säga upp sig hade han redan påbörjat lagbygget inför Championshipsäsongen 2011/2012.

Nu återstår det att se om Marlon King, Morgaro Gomis, Chris Burke och Danny Koevermans har den nye tränarens förtroende.

Den hetaste kandidaten att ersätta McLeish uppges enligt de brittiska spelbolagen vara Steve Cotterill. Men även Gianfranco Zola, Roberto di Matteo och Chris Hughton kan vara aktuella.

BIRMINGHAM. En mycket oväntad tränaraffär skakar den engelska fotbollen. Alex McLeish, som styrt nedflyttade Birmingham City, har sagt upp sig via ett mejl och ryktas vara på väg till värsta fienden Aston Villa.

Som om det inte vore nog har han dessutom två år kvar på kontraktet. Detta har fått Birmingham att hota honom med rättsliga åtgärder för att få ekonomisk kompensation.

– Vi spenderade 40 miljoner pund, stödde McLeish hela vägen och vad vi får är nedflyttning och en avspisning när Carson Yeung (klubbens ägare) gav honom sitt orubbliga stöd, säger Birmingham Citys ordförande Peter Pannu till Daily Express.

Kan få sällskap av två spelare

Även målvakten Ben Foster och mittbacken Roger Johnson ryktas vara på väg till rivalen Aston Villa. Frågan är hur stämningen i staden påverkas av de känsliga övergångarna.

McLeishs lag tvingades lämna Premier League efter att ha hamnat på fel sida av nedflyttningsstrecket i den rekordjämna bottenstriden. Trots det lyckades Birmingham tidigare under säsongen vinna ligacupen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!