Ibrox Stadium, skådeplatsen för MFF:s match mot Rangers på tisdagen.
1 av 3
Ibrox Stadium, skådeplatsen för MFF:s match mot Rangers på tisdagen. - Foto: SCOTT HEPPELL / AP
En av bilderna som hänger uppe på puben Brazen Head?
2 av 3
En av bilderna som hänger uppe på puben Brazen Head? - Foto: Ian Stewart / AP
Malmösupportrarna laddar upp på Celticpub inför Champions League-mötet med Glasgow Rangers.
3 av 3
Malmösupportrarna laddar upp på Celticpub inför Champions League-mötet med Glasgow Rangers. - Foto: Bildbyrån

MFF söker stöd hos Rangers ärkerival

Malmösupportrarna laddar upp på Celticpub inför Champions League-matchen i Glasgow på tisdagen.


Mångsidig rivalitet

Stämningarna mellan Celtic- och Rangerssupportrar i Glasgow har verkligen inte bara med fotboll att göra.

Det finns både religiösa motsättningar (Celtic - katoliker, Rangers - protestanter) och åtskiljda inställningar i konflikten i Nordirland (republikaner respektive lojalister).

Därför är det inte alls ovanligt att Celticsupportrar viftar med irländska flaggor och Rangerssupportrar med Storbritanniens "Union Jack". Med andra ord bör Malmö-supportrarna inte bara undvika nidramsor mot Henke Larsson, de bör nog även inte ha på sig kläder prydda med Union Jack-flaggor.

GLASGOW. Malmös supportrar gör allt för att försöka ha en chans att göra sig hörda på Ibrox Stadium när det vankas match mot Glasgow Rangers i Champions Leagues tredje kvalomgång.

Inför tisdagens match i Glasgow tar de hjälp av den långvariga rivaliteten mellan Rangers och Celtic. Supporterföreningen MFF Support ska ladda upp inför matchen på puben Brazen Head, normalt sett en Celtic-pub.

"Blunda och räkna till tio"

Puben är, inte helt oväntat, dekorerad med bilder av en viss Henrik Larsson. Han är kanske inte MFF-fansens största favorit efter alla år i Helsingborg.

"Vi ber alla att denna gång visa respekt för pubägaren som låter oss ladda upp på hans suveräna pub genom att blunda, räkna till tio och hålla in eventuella smädelser mot Henke", skriver supporterföreningen på sin hemsida.

Pubägaren uttrycker till MFF Support sitt stöd för Malmö i matchen mot Celtics värsta fiender Glasgow Rangers på följande sätt:

"Let's hope you'll beat them Rangers cunts".

/
/
/
/
Pub
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.