Tisdag 28 Sep
Stockholm

Svenskarnas succé - närmar sig Europa League

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Både Elfsborg och Häcken är klara för den tredje kvalomgången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

EUROPA. De blågula lagen var riktigt illa ute inför returmötet i Europa League-kvalets andra omgång. Men då släppte alla hämningar för både Elfsborg och Örebro, som enkelt avancerade till den tredje omgången.

Boråsarnas kross

Endast 1-1 i Litauen. Men det blev en helt annorlunda historia när Elfsborg tog emot Suduva på Borås Arena.

Ett mållöst resultat räckte för att avancera till den tredje kvalomgången för boråsarna. Men hemmalirarna ville annat, och när David Elm satte öppningsbaljan 25 minuter in i matchen kunde Elfsborg släppa på bromsarna lite.

Det skulle dock dröja ett bra tag innan nästa mål skulle komma. Andreas Augustsson drygade ut ledningen med knappa timmen spelad, innan jättetalangen Niklas Hult skickade in 3-0-målet bakom den chanslöse bortamålvakten.

Nu står det alltså klart att de ställs mot vinnaren mellan norska Ålesund och ungerska Ferencvaros.

Finländarna viftades bort

Häcken var det enda svenska laget som vann det första mötet. Men det var en knapp 1-0-seger de lyckades ta på Rambergsvallen och allt kunde fortfarande ske när FC Honka stod för motståndet i Finland.

Men Peter Gerhardsson och hans mannar behövde aldrig oroa sig. Med ett mål vardera säkrade John Chibuke och Daniel Forsell avancemanget, och ställs antingen mot Nacional från Portugal eller isländska FH.

Enda förlorarna

Desto sämre gick det dock för Sixten Boström och hans Örebro. Efter endast 0-0 mot Sarajevo på hemmaplan var laget piskat att vinna för att gå vidare.

Men i stället kunde bosnierna sätta både 1-0 och 2-0 bakom John Alvbåge, som därmed bara komma få vakta målet i Sverige den här säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela