Carlos Tevez är väldigt bra. Men han är ingen Lionel Messi.
1 av 3
Carlos Tevez är väldigt bra. Men han är ingen Lionel Messi. - Foto: Juan Bragio/AP/SCANPIX
Argentinaren firar ett mål i Manchester City.
2 av 3
Argentinaren firar ett mål i Manchester City. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
I Manchester United blev det inte många för honom.
3 av 3
I Manchester United blev det inte många för honom. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Iskallt Silly Season - då dominerar Tevez

Är Carlos Tevez glödhet eller är Silly Season bara kallare än vanligt?


Så många mål han har gjort

Boca Juniors: 26 mål på 75 matcher - Snitt: 0,34 mål/match

Corinthinas: 25 mål på 38 matcher - Snitt: 0,66 mål/match

West Ham United: 7 mål på 26 matcher - Snitt: 0,27 mål/match

Manchester United: 19 mål på 63 matcher - Snitt: 0,30 mål/match

Manchester City: 43 mål på 63 matcher - Snitt: 0,68 mål/match

MANCHESTER. Att Carlos Tevez är en oerhört bra spelare råder det inget tvivel om. Han var mer eller mindre Manchester Citys hela offensiv under den gångna säsongen och det är till stor del tack vare honom som laget slutade trea i Premier League.

Men nu är det alltså dags för den argentinske anfallaren att lämna klubben. Vart han hamnar är fortfarande ett stort frågetecken. Kanske ett lite för stort sådant?

43 ligamål har han mäktat med under två säsonger i City. Dessförinnan, när han var i ett riktigt storlag - Manchester United -  satte han 19 mål på 49 drabbningar. Han bevisade, med andra ord, att han inte räcker till i ett lag som United.

Samtidigt har han knappast rosat marknaden i landslaget. På 59 matcher har han mäktat med 13 mål - ett snitt på ungefär ett mål per 408:e minut.

Det har surrats om Chelsea, Barcelona, Corinthians (!), Real Madrid och Inter. Varje dag får hängivna Silly Season-torskar läsa nya uppgifter kring den 27-årige forwarden, som hela tiden hävdar att han vill återförenas med familjen.

Men det är verkligen inte Lionel Messi vi snackar om här. Tevez är bra, men han är inte ens i närheten av Cristiano Ronaldos nivå. Det stora frågetecknet borde egentligen vara hur han, som förvisso har gjort en hel del mål i ett växande City, så överlägset kan dominera Silly Season-snacket.

Kan det vara så att den här sommaren helt enkelt är kallare än vanligt? Har folk tröttnat på ryktena kring Cesc Fabregas och Barcelona eller förväntar sig ingen en miljardvärvning av Real Madrid? Har Serie A-klubbarna verkligen tappat så mycket mark till de andra ligorna?

Kämpa, det kan Tevez verkligen göra. Bra, det är han absolut. Men han är verkligen inte världens bäste lirare. Och det borde Inter, Chelsea, Barcelona och Real Madrid komma ihåg innan de funderar på att hosta upp miljontals kronor för att stoppa Tevez ambition att återförenas med sin familj.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!