Och Edin Dzeko drygade ut till 2-0.
2 av 9
Och Edin Dzeko drygade ut till 2-0. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
3 av 9
United-målvakten Edin Dzeko gjorde bort sig i samband med det andra insläppta målet. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Joleon Lescott gav City ledningen.
4 av 9
Joleon Lescott gav City ledningen. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
United-fansen gjorde sitt för att heja fram Sir Alex Fergusons lag.
5 av 9
United-fansen gjorde sitt för att heja fram Sir Alex Fergusons lag. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
6 av 9
Sir Alex Ferguson såg oroad ut. Men till slut fick han andas ut och jubla tillsammans med sina spelare. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Ett mål som innebar klubbens 19:e Community Shield-titel.
7 av 9
Chris Smalling reducerade tidigt i den andra halvleken.
8 av 9
Chris Smalling reducerade tidigt i den andra halvleken. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Nani avgjorde i slutminuten.
9 av 9
Nani avgjorde i slutminuten. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Vilken rysare, Nani!

Nani fullbordade den makalösa vändningen - i allra sista minuten.

LONDON. Det återstod endast några sekunder av supermötet mellan Manchester United och Manchester City i Community Shield. Då klev Nani fram och sänkte lillebror med drabbningens sista mål.

Men det var City som började bäst och det var inte mycket som talade för United, som ställde upp med ett väldigt ungt lag, inför den andra halvleken.

Joleon Lescott hade nämligen redan hunnit ge City ledningen i den 38:e minuten, innan Edin Dzeko drygade ut till 2-0 med ett distansskott. Ett skott som den nye målvakten David De Gea kanske borde ha räddat.

Sent avgörande

Då vaknade Sir Alex Fergusons mannar till liv. Chris Smalling reducerade tidigt i den andra halvan och när Nani sedan avslutade ett drömanfall på bästa möjliga sätt var mötet utjämnat.

– Vi var tvungna att göra det första målet, sen visste vi att det skulle det bli enklare. Vi gjorde det bra, säger portugisen direkt efter mötet.

2-2 och matchen var nära att gå mot en förlängning. Då fick Nani chansen att avgöra på en vindsnabb kontring. Kyligt rundade han bort målvakten Joe Hart - och rullade in målet som innebar klubbens 19:e Community Shield-titel.

– Det är skönt att spela och dessutom vinna så här mot Manchester City. Jag tror att fansen är väldigt stolta över oss. Det är en bra dag, säger Nani.