Cristiano Ronaldo och de andra storstjärnorna kan stoppa premiären av La Liga.
1 av 2
Cristiano Ronaldo och de andra storstjärnorna kan stoppa premiären av La Liga. - Foto: Paul White / AP
Iker Casillas och hans kollegor sätter stopp för de två första omgångarna i den spanska toppfotbollen.
2 av 2
Iker Casillas och hans kollegor sätter stopp för de två första omgångarna i den spanska toppfotbollen. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX

Kaos i Fotbollseuropa - strejkhot även i La Liga

Det är inte bara Serie A-premiären som är hotad. Nu har den spanska spelarföreningen gått ut i strejk.


Premiärkaos även i Italien och England

Det italienska spelarfacket var först ut med att strejka mot avsaknaden av kollektivavtal och även där är premiären hotad.

I England har matcher ställts in redan på grund av upploppen som härjar i landet. Både West Ham, Tottenham och det engelska landslaget har fått känna av konsekvenserna.

Med bara dagarna kvar till La Liga-premiären kommer beskedet som chockar hela den spanska fotbollsvärlden. Spelarna går ut i strejk - och vägrar lira i de två första omgånarna.

– Fotbollsspelarna har enats och sagt "nu är det nog". Spelarna i La Liga och La Segunda har fattat ett ansvarsfullt beslut att enat strejka i den första och andra omgången, säger ordföranden i spelarnas fackförbund Luis Rabiales enligt Marca.

Han fortsätter:

– Inget ligaspel kommer äga rum förrän ett nytt kollektivavtal har skrivits under.

Stora ekonomiska problem

Länge har flera klubbar i Spanien slarvat med ekonomin och enligt uppgifter ska spelarna totalt ha snuvats på runt 200 miljoner kronor förra året. Och 180 miljoner kronor året dessförinnan.

Nu har det alltså tröttnat på de utblivna pengarna och de stora skulderna klubbarna flera klubbar har satt sig i.

– Vi lever i en väldigt trist situation och man kan inte kräva mer från fotbollsspelarna. Vi vill inte ha mer pengar, utan vi vill att kontrakten fullföljs. Vi vill att klubbarna ska börja se efter de tidigare skulderna, de nuvarande och de som kommer komma, säger Rabiales.

Iker Casillas och Carles Puyol var några av de 100 spelare som dök upp under det senaste mötet för att visa sitt stöd till de drabbade.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!