Till slut fick "Ibra" lämna mötet mållös.
1 av 3
Till slut fick "Ibra" lämna mötet mållös. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Pontus Jansson ska stoppa Dinamo Zagreb.
2 av 3
Pontus Jansson ska stoppa Dinamo Zagreb. - Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
20-åringen stoppade Zlatan Ibrahimovic.
3 av 3
20-åringen stoppade Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Succé-Jansson: "Jag är inte nervös"

Pontus Jansson briljerade när en viss Zlatan Ibrahimovic kom på besök till Swedbank Stadion. Nu ska han föra MFF vidare ut i Europa.


Champions League

På onsdagskvällen äntrar Malmö FF den allra sista kvalrundan till Champions League. De ställs mot kroatiska Dinamo Zagreb där bland annat svenskbekantingen Wallid Atta återfinns.

Dock kommer den forne AIK-liraren inte att delta i matchen när den väl drar igång 20:45. Sänder gör TV3 med start 20:30.

ZAGREB. Under onsdagskvällen ställs den 20-årige Pontus Jansson inför ett svårt test - att få stopp på Dinamo Zagrebs framfart och hjälpa MFF att ta ett kliv närmare Champions League.

Men nervös inför den första av två ödesmatcher i Champions League-kvalet, det är han verkligen inte.

– Absolut inte. Det är sådana här matcher jag älskar att spela, säger mittbacken - som tror på spel från start - till Nyheter24.

Försvararen stod för en riktig succéinsats när han satte stopp för Milans svenske superstjärna. Gång på gång avväpnade han "Ibra", som till slut fick lämna vänskapsdrabbningen mållös.

– Det var riktigt grymt att få spela mot honom. Det var verkligen en tuff match och det var kul att ändå göra så bra ifrån sig, säger Jansson.

Han fortsätter:

– Man måste ha respekt för sådana där spelare. Men man måste ändå komma ihåg att de också är människor.

Är det så ni ska tänka till den här matchen?

– Vi vet att det är en tuff motståndare som har en tuff publik. Mer än så vet vi egentligen inte.

Vad har ni för mål?

– Vi går för ett bra resultat helt enkelt. Det vore bra om vi dessutom kunde hålla nollan, så blir det bättre inför returmötet i Malmö, säger Jansson till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?