Cesc Fabregas gör efterlängtad comeback i klubben som fostrade honom.
1 av 3
Cesc Fabregas gör efterlängtad comeback i klubben som fostrade honom. - Foto: AP
Ordkriget mellan José Mourinho och "Pep" Guardiola lär fortsätta hela säsongen.
2 av 3
Ordkriget mellan José Mourinho och "Pep" Guardiola lär fortsätta hela säsongen. - Foto: Andres Kudacki / AP
Giganterna drabbar samman för hundrasjuttioelfte gången.
3 av 3
Giganterna drabbar samman för hundrasjuttioelfte gången. - Foto: Andres Kudacki / AP

Jättarna spelar vidare som om ingen har tröttnat

Börjar det bli tröttsamt? På onsdagen drabbar Barcelona och Real Madrid samman - igen.


Nyförvärv att hålla koll på

Om du också tröttnat på att se vem om Cristiano Ronaldo och Dani Alves som slänger sig mest kan du roa dig med att kolla in följande nyförvärv i de båda lagen. Alla kanske dock inte får någon speltid.

Barcelona

Cesc Fabregas, mittfältare

Alexis Sanchéz, anfallare

Real Madrid

Raphaël Varane, back

Fabio Coentrão, back

Nuri Sahin, mittfältare

Hamit Altintop, mittfältare

José Callejon, anfallare

BARCELONA. Trots att det ännu inte varit någon ligapremiär (och att det verkar dröja) har det redan spelats ett El Clásico och på onsdagen spelas säsongens andra.

Att omvärlden delvis tröttnat på jättarnas sammandrabbningar är givetvis ointressant för de inblandade som fortsätter att ånga på med ordkrigen som om den spanska supercupen vore en VM-final.

Cesc kan debutera

Nåväl. Den första matchen i dubbelmötet spelades i söndags och slutade 2-2 på Santiago Bernabéu, ett resultat som givetvis gynnade kvällens hemmalag Barcelona.

Den kanske största snackisen är ändå om den förlorade men numera hemkomna sonen Cesc Fabregas får någon speltid av Josep Guardiola. Det troligaste är att han i alla fall börjar på bänken.

Nyförvärvet skrev dock under onsdagsmorgonen att han skulle iväg och träna och förbereda sig för matchen - en tweet som tyder att han får göra debut?

Nästa El Clásico först i december

Fjolårets kvadrupla spektakel mellan de båda lagen bjöd på en hel del kapningar, tjafs, filmningar och gliringar. Samma stämning omgav match ett i supercupen och det lär fortsätta även under onsdagskvällen.

Efter kvällens drabbning dröjer det till den 11 december innan Spaniens två ensamma guldaspiranter möts igen. Kanske har gnistan som brukar omge El Clásico-matcherna återvänt till dess?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.