Robin van Persie och Bacary Sagna - två spelare som ändå är tillgängliga.
1 av 3
Robin van Persie och Bacary Sagna - två spelare som ändå är tillgängliga. - Foto: Lai Seng Sin / AP
Förlustmatchen mot Liverpool blev Samir Nasris sista i Arsenaltröjan.
2 av 3
Förlustmatchen mot Liverpool blev Samir Nasris sista i Arsenaltröjan. - Foto: Tom Hevezi / AP
Ska du vara med och lira själv, Arsene? Nja, det är inte riktigt så illa - än.
3 av 3
Ska du vara med och lira själv, Arsene? Nja, det är inte riktigt så illa - än. - Foto: SCOTT HEPPELL / AP

Stjärnlöst Arsenal får det tufft i Italien

Efter försäljningarna av Fabregas och Nasri krävs det en hel del för ett Champions League-avancemang.


Ska förstärka mittfältet

Arsene Wenger har sagt till klubbens officiella hemsida att han menar att fylla luckorna efter Nasri och Fabregas innan övergångsfönstret stänger.

Samtidigt säger dock fransmannen att han "både tittar internt och externt" efter förstärkningar och påpekar att klubben flera gånger framgångsrikt plockat upp talanger från de egna leden.

UDINE. Trots en 1-0-ledning efter hemmamötet är Arsenal nederlagstippat inför kvällens Champions League-retur mot Udinese.

Londonlaget har inte bara sålt Cesc Fabregas till Barcelona utan nu även Samir Nasri till Manchester City. Som om inte det vore nog har Jack Wilshere åkt på ytterligare en skada som håller honom borta från spel. Tjeckiske Tomas Rosicky testas sent.

Tränaren Arsene Wenger, som kritiserats av både klubbledning och supportrar för att hålla alldeles för hårt i plånboken, har onekligen en del att fundera på.

De franska mittbackarna Laurent Koscielny och Sebastien Squillaci saknas också. Lagkaptenen Robin van Persie är det största namnet i truppen och måste kliva fram om det ska bli avancemang.

Di Natale det största offensiva hotet

Det lär med allra största säkerhet bli ett ungt Arsenallag (som vanligt) som Wenger ställer på benen på Stadio Friuli, och frågan är om de pallar för trycket mot ett taggat hemmalag.

Trots att de tappat Alexis Sanchez till Barcelona finns det fortfarande spelare som Antonio Di Natale, Kwadwo Asamoah och Mauricio Isla i Udinese. Den förstnämnde, som också är lagkapten, kan mycket väl kliva fram som matchvinnare.

Fortsätter svenskens succé?

I det italienska laget finns också svenske högerbacken Joel Ekstrand som gjorde det riktigt bra på Emirates Stadium men som trots det inte fick chansen i Erik Hamréns EM-kvaltrupp.

Kan den förre Helsingborgsspelaren fortsätta på den inslagna vägen ser vi nog honom ändå i landslaget inom kort.

Matchen sänds i Viasat Fotboll med start 20.45.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!