Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan Köpenhamn göra det Malmö misslyckades med?

Samma scener i kvällens match?
1 av 3

Samma scener i kvällens match?

Thomas Sjorup / AP

2 av 3

KRABBE LARS / AP

Dame N'Doye måste kliva fram och göra målen.
3 av 3

Dame N'Doye måste kliva fram och göra målen.

Peter Morrison / AP

Sport | 24/08/2011 14:18

Roland Nilssons mannar måste vända 1-3 till seger på bortaplan.

PRAG. Den nordiska fotbollens sista hopp i årets upplaga av Champions League står till fjolårets slutspelslag FC Köpenhamn. Men uppförsbacken är både brant och lång.

Det danska mästarlaget föll tungt hemma på Parken i förra veckan mot tjeckiska Viktoria Plzen. 1-3 slutade matchen, bland annat efter att förre Djurgårdsbacken Sölvi Ottesen gjort både självmål och mål.

Anfallstjärnan fortfarande skadad

Till returen har svenske tränaren Roland Nilsson ytterligare huvudbry eftersom ordinarie brasseanfallaren Claudemir saknas efter att ha klivit av skadad senast.

I hans frånvaro är det upp till Dame N'Doye och Pape Pate Diouf att producera målen längst fram. Det krävs minst 3-0 för att gå vidare, precis som för Malmö i returen mot Dinamo.

Bygger laget kring veteranen Horvath

Hemmalaget Viktoria Plzen imponerade på Parken trots att laget saknar några riktiga storstjärnor. I stället består uppställningen enbart av tjeckiska samt ett par slovakiska spelare.

Tränaren Pavel Vrba använder sig av en 4-2-3-1-uppställning där lagkaptenen Pavel Horvath har en viktig roll på innermittfältet. Den 36-årige veteranen, med förflutet i Sporting Lissabon och Galatasaray, är lagets stora stjärna. Flera spelare har dock representerat det tjeckiska landslaget.

Spelar på Slavias hemmaarena

Drabbningen kommer inte att äga rum på Struncovy Sady Stadion i Plzen eftersom den inte uppfyller Uefas kriterier. I stället spelas matchen på Slavia Prags hemmaplan Synot Tip Arena.

Matchen sänds i Viasat Sport med start 20.45.