Thiago Alcantara gjorde matchens första mål.
1 av 4
Thiago Alcantara gjorde matchens första mål. - Foto: MANU FERNANDEZ/SCANPIX
Messi blev tvåmålsskytt i La Liga-premiären.
2 av 4
Messi blev tvåmålsskytt i La Liga-premiären. - Foto: MANU FERNANDEZ/SCANPIX
Förmodligen kan inget lag rå på detta Barcelona med undantag för Real Madrid.
3 av 4
Förmodligen kan inget lag rå på detta Barcelona med undantag för Real Madrid. - Foto: MANU FERNANDEZ/SCANPIX
Messi må flyga över målvakten, men ni ska ha klart för er att bollen redan rullat över mållinjen - således ingen straff, utan i stället 5-0 till Barcelona.
4 av 4
Messi må flyga över målvakten, men ni ska ha klart för er att bollen redan rullat över mållinjen - således ingen straff, utan i stället 5-0 till Barcelona. - Foto: MANU FERNANDEZ/SCANPIX

Där dog spänningen i La Liga - Barca krossade toppkandidaten

Barcelona besegrade Villareal hemma på Camp Nou. La Liga avgörs nu över två matcher, en på Camp Nou och den andra på Santiago Bernabéu.


BARCELONA. Grupp A i Champions League ser ut på följande sätt. Bayern München, Villareal, Manchester City och Napolil. En grupp som snabbt döptes till "dödens grupp".

I kväll mötte Barcelona det andraseedade laget i den kvartetten. Villareal kom på besök på Camp Nou, men de gula ubåtarna syntes egentligen inte till. Den här kvällen tillhörde Blaugrauna från första spark till domarens sist andetag i pipan. Bara för att förstärka poäng måste vi återigen påpeka att Villareal återfanns i den andra seedningsgruppen.

Men i premiäromgången mot fjolårets mästare hade de inte en chans. Inte en tillstymmelse till möjlighet att rå på Barça. När de små tomtenissarna drog igång sitt enormt precisa passningsspel, när pysslingarna pressade Villareal högt upp i banan fanns det inget annat att göra för de gula utbåtarna än att kapitulera. De gav upp precis när Cesc Fabregas rundade Diego Lopez och retfullt enkelt rullade in 2-0 minuten innan pausvilan.

Resten av matchen var en 45 minuter lång nedjoggning. Vad som egentligen var en batalj mellan två Champions League-lag slutade med 79-21 i bollinnehav och 5-0 på måltavlan. Leo Messi blev tvåmålsskytt, Fabgregas och Alexis Sanchez fick göra mål i sina första matcher i La Liga och än en gång bevisade Barca (tillsammans med Real Madrid) att Primeria Division bara är ett två-lags-race som kommer att avgöras i El Clasico-mötena.

Att påstå något annat är att ljuga för sig själv.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.