Fredag 18 Jun
Stockholm

Henry: "Katalonien är inte Spanien"

Barcelonas fransos börjar känna sig hemma i Barcelona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det dröjde ganska länge – men nu verkar Thierry Henry ha hittat tillbaka till de fina form han hade i Arsenal. I Champions Leaguematchen mot Lyon kvitterade han med en vacker språngnick. Tidigare har han skämtat om att han "har huvudet för att tänka, inte för att nicka".

– Det var då det, säger Henry och skrattar. Vi får se om det målet får betydelse i returen. Om det verkligen är viktigt. Ibland går inte matcherna nåt vidare, men man måste bara kämpa vidare, säger Thierry Henry i en stor intervju med Barcelonatidningen La Vanguardia.

Henry pratar om sina egna bra insaster den här säsongen, och om Messi, som inte har varit riktigt lika lysande de senaste matcherna som tidigare.

– Det är normalt. Om du gör tre mål i varje match och i följande mathc inte spelar bra, så är det... Leo är Leo, han är ett geni. Saknar man talang är det svårt att förstå en sådan person. Det han gör är inte normalt. Alla genier, de som spelar, de som målar, kan ibland vara svåra att förstå.

Det uttalande som har fått överlägset störst genomslag är dock Henrys svar på frågan om det var svårt för honom att vänja sig vid livet i Barcelona.

– Jag tycker så här: Katalonien är inte Spanien, det är något annat och det måste man känna. Bara är en annan historia, säger Thierry Henry till La Vanguardia.

FC Barcelona är en viktig del av den katalanska nationalismen. På klubbens hemmaplan sitter sedan flera år en stor banderoll riktad till en internationell publik med texten: "Catalunya is not Spain".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela