Barca och Eto'o lekte med Sporting Gijon

Behåller sin tolvpoängsledning ner till Real Madrid.

Barcelona fortsätter att imponera i La Liga. I dag såg Samuel Eto'o till att Barcelona nu behåller sin tolvpoängsledning till Real Madrid som fortsätter sin hopplosa jakt på guldfavoriterna. Segern på Nou Camp mot Sporting Gijon var den tionde raka och Barca har inte förlorat sedan premiären, 21 matcher alltså. Hur har Pep Guardiola lyckats vända den negativa trenden från de två föregående säsongerna så fort?

I kvällens match mot ligans sämsta försvar Sporting Gijon var det aldrig något snack om saken. Första målet kom redan i den 23:e minuten. Efter en Sportin Gijon-hörna fick Andres Iniesta tag i bollen strax utanför sitt eget straffområde. Den lille vindsnabbe spanjoren drev upp bollen hela vägen till Gijons straffområde, passade ut till vänster till Thierry Henry som drog in den längs marken till en framstormande Eto'o som enkelt kunde peta in ledningsmålet.

Tvåan kom efter att den lille vindsnabbe Lionel Messi brutit in från sin favoritposition på högerkanten och smekt fram bollen till Eto'o i straffområdet. Eto'o tog emot, vände, tunnlade en Gijonförsvarare och dundrade in bollen i det bortre hörnet. Hans 21:a mål i La Liga den här säsongen.

Matchen var slut redan där, men matchens kanske bäste spelare Dani Alves ville annat och i den 66:e minuten smög han sig in i straffområdet och dunkade upp bollen i nättaket. Två minuter senare reducerade Gijon när Kiki Mateo snyggt placerade in en retur till höger om Barcelonamålvakten Victor Valdés. Matchen slutade 3-1 och därmed toppar Barca La Liga på 59 poäng efter 22 omgångar. Real Madrid är tvåa på 47, Sevilla och Valencia är tre och fyra på 38 respektive 37 poäng.

På annat håll i Spanien vann Henok Goitoms Valladolid igen. Trepoängaren mot Athletic Bilbao var den andra på raken. Goitom spelade hela matchen men det var Victor som gjorde båda Valladolidmålen. Goitoms gäng gick upp på nionde plats.