Silvio Berlusconi har investerat fler av sina surt förvärvade stålar. Nu räknar han med ytterligare titlar i pokalskåpet i San Siros innandömen.
1 av 4
Silvio Berlusconi har investerat fler av sina surt förvärvade stålar. Nu räknar han med ytterligare titlar i pokalskåpet i San Siros innandömen. - Foto: Luca Bruno/SCANPIX
Mycket talar för att Antonio Cassano bildar radarpar med Zlatan Ibrahimovic.
2 av 4
Mycket talar för att Antonio Cassano bildar radarpar med Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Luca Bruno/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Luca Bruno/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic beger sig nu ut på en ny resa i italienska Serie A.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic beger sig nu ut på en ny resa i italienska Serie A. - Foto: Andy Wong/SCANPIX

I kväll drar Zlatans nya resa igång

Milan gästas av Lazio i den italienska ligans första omgång.


MILANO. Det var 22 år sedan det hände sist. Det var 264 månader sedan SS Lazio lyckades besegra Silivio Berlusconis leksak på San Siros gräsmatta. 22 år av nederlag och oavgjorda matcher. Men i kväll har det marinblåa gänget från Rom sin bästa chans till revansch sen Dackefejden gick av stapeln.

Men trots det räknas ändå Lazio som underdogs, trots spelarköp som Panathinaikos Djibril Cissé och Bayern Münchens Miroslav Klose måste Silvio Berlusconis svartröda gossar beträda planen med favoritskapet i ryggen. Och enligt många experter är il Rossineri inte bara favoriter för matchen, utan för hela säsongen.

Dock är det en helt annan match som hägrar på Milans horisont. Under tisdagen drabbar "Ibra" ihop med sina gamla kollegor i FC Barcelona i Champions League-gruppspelets kanske hetaste match.

Enligt Massimiliano Allegri ligger dock fokus stenhårt på fredagens match.

– Vi har vårt fokus på fredagens match, först på lördag kan vi ställa om och börja tänka på Barcelona. Det kommer att bli en tuff premiär och det viktiga är att vi är mentalt redo för matchen, säger Milantränaren till en samlad presskår.

Det svenska landslagets stjärna tillika samuraj-look-a-like, väntas spela från start tillsammans med en Antonio Cassano som går en ny vår till mötes. Konsekvensen kan bli att Alexandre Pato förpassas till bänken.

– Alla kommer till varje träningspass för att bevisa att just de förtjänar att start. Men jag är nöjd med Antonios form, säger Allegri.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!