Domaren räddade serieledande Real

Real Madrid leder ligan efter två omgångar.

MADRID. Det satt väldigt hårt inne. Men till slut kunde en billig straff rädda Real Madrid från ett skämmigt poängtapp när Getafe kom besök.

Överraskningen på Baskien, där Barcelona hade tappat poäng borta mot Real Sociedad, hade redan gett eko i resten av Spanien. Senare under lördagskvällen var Real Madrid nära på att gå samma öde till mötes.

Karim Benzema gav "los blancos" tidigt i den första halvleken. Men gästerna gav sig inte utan en ordentlig kamp och pressade de mesta mästarna hårt - tills Miku satte kvitteringen med drygt fem minuter till pausvilan.

Domaren räddade Real

Och så fortsatte det även långt in i den andra halvleken. Getafe gav inte Real Madrid mycket utrymme att lira på och frustrationen bara växte i hemmalaget.

Då, efter en timmes spel, föll Cristiano Ronaldo enkelt i straffområdet. Domaren var dock säker och pekade genast på elvameterspunkten. Ronaldo klev fram och satte 2-1 bakom Moya, som inte kunde styra undan bollen.

Benzema drygade ut ledningen nio minuter senare, men det blev ändå match igen när Miku satte sitt andra mål för kvällen med lite mer än 15 minuter kvar att lira.

Skadebenägen matchhjälte

Men Real Madrid skulle ändå komma att kamma hem segern hyfsat bekvämt. Inhopparen Gonzalo Higuain fastställde slutresultatet till 4-2, vilket alltså innebär att den vita huvudstadsklubben nu ligger på en första plats med två poäng ned till ärkerivalen Barcelona.

/
/
/
/

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

Svensk storseger mot Skottland

Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.