Två nyförvärv i måljubel.
Två nyförvärv i måljubel. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Sergio Agüero fortsätter att ösa in mål för sin nya klubb.
Sergio Agüero fortsätter att ösa in mål för sin nya klubb. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Agüeros succé håller i sig

Manchester Citys nyförvärv gör skäl för den dyra prislappen. Mot Fulham kom två nya mål från Agüero.

Målrika tillställningar

Det blir i regel målrika matcher när dessa två lag drabbar samman. I de senaste tio mötena lagen emellan har båda lagen haft nätkänning i samtliga. Den totala målskörden är 39 mål på tio matcher, ett snitt på 3,9 (!) mål per match.

LONDON. När Sergio "Kun" Agüero kritade på för City jublade den blåfärgade delen av Manchester. Övergångssumman landade på hiskeliga 350 miljoner kronor, men frågan är om inte argentinaren redan betalat av en stor del av den summan. I bortamatchen mot Fulham spädde Agüero på sitt målfacit till nio fullträffar för säsongen, och då har City bara spelat fem matcher.

Tvåmålsskytt

Matchen var 18 minuter gammal när David Silva serverade skyttekungen som enkelt placerade in bollen bakom Mark Schwarzer. Den sköra uddamålsledningen stod sig till paus och Fulham hade säkerligen gaddat ihop sig om hur man skulle gå tillväga för att få in kvitteringen i den andra halvleken.

Men hemmalaget hann knappt nudda bollen i matchens andra akt innan Sergio Agüero gjorde sitt andra för dagen. Denna gång var det anfallskollegan Edin Dzeko som serverade sin radarpartner.

Zamora poängräddare för Fulham

Fulham kom dock tillbaka: tio minuter senare kunde Bobby Zamora trycka in reduceringen, fint framspelad av Clint Dempsey. Och i matchens 72:a minut var Zamora i farten igen, denna gång som framspelare. Anfallaren försatte Danny Murphy i ett kanonläge som han förvaltade på bästa sätt och därmed var 2-2 ett faktum.

Trots en hård City-anstormning i slutet kunde Fulham freda sitt mål och därmed rädda en poäng.