Med Zlatan på plan är Milan ett sämre lag.
Med Zlatan på plan är Milan ett sämre lag. - Foto: Luca Bruno/SCANPIX

Statistiken: Med Zlatan på plan får Milan färre poäng

Med Zlatan Ibrahimovic i Milan är Berlusconis klubb ett sämre lag trots att "Ibra" ligger bakom majoriteten av målen.


Ett resultat som gick emot statistiken:

Av de 31 matcher i Serie A som Zlatan på ett eller annat sätt deltagit i har Milan vunnit 18, spelat oavgjort i tio och förlorat 3. Detta ger ett snitt på drygt 2,06 inspelade poäng per match.

I jämförelse har Milan vunnit sex matcher, spelat oavgjort i en och förlorat två. Ett snitt som således landar på 2,11.

Statistiken säger således att lagets kanske bäste spelare gör laget sämre?

MILANO. Enligt statistik som Nyheter24 har tagit fram, har AC Milan gått från att vara en medioker storklubb till en italiensk gigant sedan Zlatan Ibrahimovic kom till klubben. Men samtidigt leverar laget färre poäng per match med sin svensk på plan. Något som talar till Milans fördel inför kvällens match mot Udinese.

Under fjolårssäsongen vann Milan som bekant ligan efter ett par år i Inters skugga. Man förbättrade målskillnaden med drygt 100 procent jämfört med säsongen innan, från 21 plusmål till 41. Vad som däremot är mer intressant är poängsnittet. På nio matcher utan Zlatan har Milan ett poängsnitt på 2,11 per match. Med "Ibra" på gräsmattan spelar Milan in 2,06 poäng per match.

Offensiven hänger på Zlatan

Att Milans offensiv hänger mycket på Zlatan vet alla som följer i Rossoneri. Nu visar även statistiken att så är fallet.

Av 68 gjorda mål i Serie A, sedan "Ibra" anlände, har svensken legat bakom 64,7 procent av målen. 17 mål samt 29 assist har den svenske landslagskaptenen producerat. I Champions League har Ibrahimovic gjort fyra mål samt åtta assist.

Dålig start på säsongen

Milan har inlett säsongen med ett kryss och en förlust. "Ibra" blev målskytt i den första matchen innan han fick lämna planen med en ljumskskada.

Laget lyckades därefter med konststycket att ta poäng på Camp Nou. Men i lördags åkte laget på en prestigefylld förlust borta mot Napoli.

Ibrahimovics statistik visar att han behövs för att Milan ska vinna. Onsdagskvällens match mot Udinese missar han, men till helgen är han tillbaka på plan enligt tränaren Massimo Allegri.

Återstår att se om trenden från förra säsongen håller i sig.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!