Fredag 21 Jan
Stockholm

Har ni någon chans, MFF?

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Sveriges enda kvarvarande lag i europaspelet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Grupp G

1. AZ Alkmaar 1 1 0 0 4-1 3

2. Metalist Kharkiv 1 1 0 0 2-1 3

3. Austria Wien 1 0 0 1 1-2 0

4. Malmö FF 1 0 0 1 1-4 0

Återstående matcher

I kväll
Malmö FF - Austria Wien          
Metalist - AZ                  

20/10

AZ - Austria Wien

Malmö FF - Metalist       

3/11 

Austria Wien - AZ                  

Metalist - Malmö FF            

30/11

Malmö FF - AZ                  

Metalist - Austria Wien          

15/12

AZ - Metalist        

Austria Wien - Malmö FF   

MALMÖ. Europa League-äventyret inleddes med en svidande 1-4-förlust borta mot AZ Alkmaar. I kväll ska Malmö FF försöka ta revansch när Austria Wien kommer på besök.

Men frågan är hur stor chans förra säsongens svenska mästare har mot det österrikiska storlaget. Tränare Rikard Norling vet vad som väntar Malmö FF.

- Ett lag som vill spela fotboll och som säkert kommer att utmana ödet lite grann med fler passningar genom mittfältet än vi är vana vid på vår hemmaplan, säger han till klubbens officiella hemsida.

Norling är öppen med att han inte förväntar sig att kvällens match blir lika tuff som den borta i Holland.

– På den här nivån är alla lag bra, det ska vi ha klart för oss. Även om det naturligtvis är en stor skillnad att möta Alkmaar borta och Austria Wien hemma.

Linz och Barazite - spelarna att se upp för

De största stjärnorna hos de österriska gästerna är trotjänaren Roland Linz och den förre Arsenal-spelaren Nacer Barazite. Anfallaren Linz, en österrikare med näsa för mål - han har redan gjort sex mål i liga spelet - och Barazite, en släpande anfallare född 1990 från Holland utgör det offensiva navet i Wiens 4-2-3-1 uppställning. Talangen är i mycket bra form och avgjorde senaste ligamatchen mot Sturm Graz.

En nyckelmatch, för båda lagen

Wien förlorade i första omgången hemma med 2-1 mot ukrainska Metalist Kharkiv. Det innebär att dagens match blir avgörande för resten av gruppspelet. För Wien är Malmö FF den på pappret lättaste matchen. För MFF innebär en seger att man kan satsa på oavgjort i nästa bortamatch i Ukraina, en match som garanterat är mycket tuffare än den låter. Hemmasegrar är något MFF-ledningen har räknat med.

– Vi känner att vi är starka på vår hemmaplan, och att det inte spelar någon roll vilka vi möter. Får vi ut det som finns i det här laget kommer de att få svårt mot oss.

10 000 biljetter har i skrivande stund sålts till hemmamötet - MFF kommer behöva allt stöd de kan få.

Matchen börjar 19.00 och visas i TV4 sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela