Rovers vann utan Olsson

Martin Olsson var petad då Blackburn äntligen vann på bortaplan igen.

Frågan är om inte Blackburns spelare glömt bort hur det känns att vinna på bortaplan. Senast var i september, men i dag var det dags igen. Hull besegrades med 2-1 efter mål av Stephen Warnock och Keith Andrews.

Segern var oerhört viktig för Blackburn som tog sig förbi Middlesbrough och Stoke – i alla fall tillfälligt.

Blackburns tränare Sam Allardyce hade petat den unge ytterbacken Martin Olsson från truppen.

Tidigare överraskningslaget Hull har fortfarande inte vunnit i ligan sedan i december. Halvvägs in i den andra halvleken blev det inte lättare – då fick man Dean Marney utvisad. Rovers fick dock Morten Gamst Pedersen utvisade strax därefter sedan han fått två gula kort.

Lagkaptenen Ian Ashbee tröstmålade för hemmalaget med tio minuter kvar, men närmare än så kom inte Hull inför 24 612 åskådare på Kingston Communications Stadium.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Nu är det dags att gå hela vägen. Vi är grymma rakt igenom, det här är nog en av de bästa matcherna vi gjort i matchserien, sade hemmalagets bäste spelare, Pär Lindholm, till TV4 Play efter slutsignalen.

Jagr, 52, historisk och målskytt

Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.