Hull nollade Chelsea på Stamford Bridge

Chelseas målsvacka fortsätter.


Chelseas svacka blir allt djupare. Efter 0-0 och uselt anfallsspel hemma på Stamford Bridge mot Hull bör managern Luiz Felipe Scolari börja planera för en framtid utan Chelsea, trots den fina starten i början av säsongen. Chelseaspelarna buades ut av hemmapubliken efter slutsignalen.

Hull som inför matchen hade släppt in flest mål i Premier League var faktiskt nära att ta hem segern. "Tigrarna" hade en nick i stolpen och ett skott som slickade stolpen. Chelseas anfallsspel såg ofta bedrövlig ut och spelarnas avslutningar var ännu värre. Målnollan mot Hull var den tredje på de fem senaste matcherna för världens dyraste trupp. Nyförvärvet Ricardo Quaresma var närmast att spräcka nollan, men hans placerade skott räddades av en för dagen lysande Matt Duke. I början av matchen fick John Terry chansen att göra mål från en meter, men lagkaptenen chockade alla när han sköt högt, högt över. Målkungen Nicolas Anelka har gått vilse i Saharaöknen och är inne i en sällan skådad måltorka. Fransmannen har inte gjort mål på de nio senaste matcherna.

Chelsea har nu bara vunnit fyra av sina tolv senaste matcher i Premier League. Därmed tappar Londonklubben tredjeplatsen till Aston Villa som fortsätter att imponera. Villa hade inga problem som helst borta mot Blackburn och vann med 2-0 efter mål av James Milner och Gabriel Agbonlahor. Villas sjunde raka bortaseger var ett nytt rekord för klubben. Nu har man åtta poäng ner till Arsenal i fighten om Champions Leagueplatserna.

I nästa omgång kommer Villa möta just Chelsea i en stenhård fight om tredjeplatsen bakom serieledarna Manchester United och tvåan Liverpool.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!