Lionel Messi har gjort tio mål den här säsongen.
Lionel Messi har gjort tio mål den här säsongen. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Det innebär att han leder skytteligan.
Det innebär att han leder skytteligan. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Barça återtog serieledningen - krossade Racing

Lionel Messi gav tillbaka serieledningen till Barcelona med sina två mål.

BARCELONA. Real Madrid var serieledare i ungefär två timmar. Sedan gjorde Barcelona sitt jobb hemma mot Racing de Santander och vann med 3-0.

Det var aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna mötet. Hemmalaget rivstartade och var nära att ta ledningen flera gånger om under de inledande minuterna. Till slut orkade inte gästerna hålla undan längre och kunde inget göra när Lionel Messi snyggt satte mötets första mål efter elva minuter.

"Blaugrana" fortsatte att trumma på och gav inte bortalaget ens en chans att komma in i matchen. Och desto värre blev det dessutom för det kantabriska laget när Xavi drygade ut ledningen efter knappa halvtimmen.

Messis tionde

Messi fastställde slutresultatet till 3-0 en bit in i den andra halvleken. Målet var dessutom den lille argentinarens tionde för säsongen, vilket innebär att han leder skytteligan för Real Madrids Gonzalo Higuaín, som har gjort åtta.