Lördag 23 Okt
Stockholm

Zlatan skadad när Crespo räddade Inter

Hernan Crespo kunde med sitt 3-3-mål rädda sitt mästarlag från en förlust mot ett hungrigt Roma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

José Mourinho hade inte förlorat på hemmaplan sedan 2002. Inget lag har kunnat slå Porto, Chelsea eller Inter när de tränats av portugisen. Den sviten såg länge ut att vara förlorad på Giuseppe Meazza, men räddades till slut av två Zlatan-ersättare. När den svenske superstjärnan inte kunde delta mot Roma var det först super-Mario Balotelli som med två mål höll kvar mästarna i matchen, och argentinaren Hernan Crespo som med sitt nickmål kunde fixa en kvittering, en poäng och en obruten svit för sitt Inter som ser ut att vara på väg mot ännu en Scudetto.

Inter visade att man kan göra mål utan Zlatan, men förmodligen saknades världsspelaren av de flesta. Mourinho vill inte riskera någonting och valde att bänka Zlatan som drabbats av en lättare muskelskada. Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men förmodligen vill Mourinho inte riskera att förlora sin store härförare inför bortamötet med Manchester United nästa vecka. Balotelli som tidigare fått stå i skamvrån för sina utspel fick ersätta och var lysande som Adrianos anfallspartner.

Men det såg länge ut att gå åt pipan. Daniele De Rossi inledde målskyttet när han som en fjäril steg upp i luften och nickade elegant in bollen till höger om Julio Cecar i Intermålet. Andra målet var aningen märklig. Norrmannen John Arne Riise lurade en offsidefälla och efter att ha nickat fram bollen till sig själv lyckades han på något sätt få in bollen över en något passiv Julio Cecar som vanligtvis räknas som världens bäste målvakt i konkurrens med Gianluigi Buffon. Roma gick in halvtidspausen med 2-0 i bagaget.

Mourinho måste verkligen vara "the special one, för Inter inledde andra halvlek som ett mästarlag. Adriano vann en duell mot Phillipe Mexes, började röra sig mot mål för att avlossa vänstersläggan, han fick därför alla Romaförsvararna att glömma bort Mario Balotelli som smugit sig fri till vänster i straffområdet. Balotelli fick en perfekt passning av Adriano och slog till direkt. Det snabba skottet ställde Doni i Romamålet och reduceringen var ett faktum.

Efter målet pressade Inter i jakten på ett kvitteringsmål. Men mitt i pressen lurade Julio Baptista Esteban Cambiasso framför straffområdet och bollen hamnade hos Matteo Brighi som snyggt sköt in 3-1 till höger om Julio Cecar. Matchen var över? Knappast. Balotelli fick i den 60:e minuten bollen utanför straffområdet, han fintade till höger och vänster och föll sedan ganska lätt efter en lätt touch från De Rossi. Domaren blåste straff som Balotelli själv iskallt sköt in efter att ha fullständigt lurat Doni. Det var första gången 18-årige Balotelli gjorde två mål i en och samma Serie A-match. Matchen levde igen och Inter började ännu en period av ständig press.

Den annars ratade argentinaren Hernan Crespo byttes in. Och slog till direkt. Ett inlägg från vänster nådde fram till fotbollsvagabonden Crespos skalle och det var kvitterat. Crespo visade sin välkända målinstink som Mourinho förmodligen inte trodde fanns kvar. Vad fel portugisen hade.

3-3 slutade även denna makalösa match. Det betyder att Inter fortfarande har sju poäng ner till Juventus på andraplatsen. Roma är sexa för tillfället men börjar närma sig Milan på tredjeplatsen som betyder direktplats i Champions League. Man är fyra poäng bakom när tolv omgångar återstår.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela